Често вече ви е писнало от стандартните ястия и закуски

...
Често вече ви е писнало от стандартните ястия и закуски
Коментари Харесай

Всички у нас полудяха по тази вкусна и бърза закуска

Често към този момент ви е писнало от общоприетите ястия и закуски и се чудите по какъв начин да разнообразите яденето си и по какъв начин да зарадвате фамилията си.

Гарантираме ви, че с тази закуска всички у дома известно време няма да желаят да хапват друго. Ще ви издадем тайната на бързи и вкусни палачинки, само че доста ексцентрични и лесни за подготвяне.

В нашия случай ще ни трябват картофки и салам, написа jenata. blitz.bg.

За ястието:

Картофените палачинки с салам са доста елементарна и бърза рецепта, която включва както месо, по този начин и гарнитура. Няма нищо мъчно в приготвянето им, а резултатът е извънредно ядене, което ще изненада цялото ви семейство.

Съвети за подготвяне:

За да приготвите вкусни палачинки с салам и картофи без да ги прегорите, би трябвало да внимавате на каква температура ги слагате. Не би трябвало да ускорявате оптимално котлона, а го сложете на междинна температура. Маслото би трябвало да бъде загрято авансово. Няколко минутки пържене от всяка страна е задоволително, с цел да картофите станат изцяло подготвени.

След като саламът е включен в нашата рецепта, то по-добре е да слагате по-малко количество сол, в сравнение с при класическата версия на подготвяне на палачинки. В процеса на разбъркване на съставките може да сложите напълно леко сол при картофите. В процеса на разбъркване на продуктите саламът ще даде соленост.

Съставки:

Картофи – 8 броя

Колбас (по ваш избор) – 250 грама

Яйце – 1 брой

Лук – 1 брой

Брашно – 4 супени лъжици

Сол, черен пипер на усет

В 100 гр.:

Калории: 220 ккал

Протеин 5,7 грама

Мазнини: 15,1 грама

Въглехидрати: 13,7 грама

Стъпки:

Картофите би трябвало да бъдат измити и настъргани на ренде. Изцедете полученото в гевгир от сока, който изпускат



Нарежете лука доста тънко, а саламът може или да нарежете ситно или да го рендосате. Смесете трите продукта и прибавете яйцето. Разбъркайте всичко доста деликатно тъй че всички съставки да се комбинират. Добавете сол и пипер на усет.

Шоколадов кекс в чашка, който става единствено 2 минутки (СНИМКИ)



Сложете малко брашно при към този момент получената примес и разбъркайте добре. Добре е в началото да се добави мъничко брашно, с цел да не стане тестото ви прекомерно дебело, а след това при нужда да се добави още.



Затоплете масалцето в тигана. После си измислете форма, която ви подхожда на палачинките и ги сложете в тигана. Запърежте ги до твърда коричка, а по-късно ги обърнете от другата страна.



До 10-15 минути всичко ще е готово, подсигуряваме ви страховит усет!



Бон Апети!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР