Често в супермаркетите се отплесваме и освен за това, за

...
Често в супермаркетите се отплесваме и освен за това, за
Коментари Харесай

7 продукта, които никога да не купувате от супермаркет

Често в супермаркетите се отплесваме и с изключение на за това, за което сме пристигнали, купуваме и куп други неща, които не са ни нужни.

Това от своя страна се отразява и на джоба ни. Освен това има няколко артикули в супермаркета, от които експертите предлагат да стоите надалеч.

Те са изцяло безполезни и единствено могат да ни причинят щета.

Вижте кои са те:

Сладко кисело мляко

Киселото мляко е потребно, само че не и това, което съдържа плодови добавки и захар. Не очаквайте да отслабнете с сходни артикули, в тях няма нищо здравословно.

Експертите предлагат потреблението на нормално кисело мляко с шепа плодове.

Сладки произведения

Много постоянно супермаркетите вършат атрактивни промоции, като да вземем за пример при покупка на два продукта - получаваш трети подарък. Във връзка с изменящите се трендове, промоциите най-често се вършат на сладки неща.

Ако постоянно купувате такива неща и се зареждате у дома с тях, то в даден миг ще започнете да злоупотребявате с тях. А както знаем, сладкото води до наднормено тегло, затлъстяване, диабет и други здравословни проблеми.

Газирани питиета

От този артикул няма безусловно никаква изгода - това е захар в огромни количества. Не утоляват жаждата, само че могат да провокират появяването на кариеси и други проблеми със зъбите.

По-добре е да се откажете от покупка на тази течност в супермаркета. Заменете с вода или домашно приготвена лимонада.

Замразени хранителни артикули

Замразени подготвени палачинки, пици, кюфтета, торти - супермаркетите са цялостни с сходни артикули. Да, бързо е и е доста комфортно.

Достатъчно е да поставите в микровълнова фурна или печката за няколко минути и сте подготвени!

Те обаче съдържат доста сол, захар, консерванти и други нездравословни съставни елементи - това са полуготовите артикули. Много по-добре е да отделите малко време и да приготвите същото, само че със личните си ръце и артикули с потвърден генезис.

Сок

Говорим за сок в тетрапак. Тук важат същите предизвестия като при газираните питиета.

Студен чай

Този артикул също е доста нездравословен. Съдържа доста захар, само че не дава чувството на естествения чай.

Обезмаслени артикули

Заблуда е, че продуктите с нулево наличие на мазнини ни оказват помощ за желата фигура. Човек се нуждае от мазнини, само че от потребни такива.

източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР