Често у нас се чуват обвинения към качеството на услугата

...
Често у нас се чуват обвинения към качеството на услугата
Коментари Харесай

Писмо от 1916 г. пристигна на адреса след 100 години

Често у нас се чуват обвинявания към качеството на услугата на Български пощи. Ако и вие сте от тази група хора, която недолюбва пощенските услуги в България, то тогава вижте тази история.    Според CNN изпратено през февруари 1916 година писмо е пристигнало на посочения адрес в Хамлет Роуд, южен Лондон след 100 години. За огромно неразбиране на актуалните жители.    " Забелязахме, че годината върху плика беше..16. Така че си помислихме, че е 2016 година ", споделя Финлай Глен пред CNN. След това обаче той забелязава, че на печата е изобразен крал, а не кралица, което изключва опцията това да е годината на подаване.     Глен споделя пред CNN, че писмото е пристигнало на адреса преди няколко години, само че едвам неотдавна той взема решение да се допита до локалното историческо общество, с цел да може то да бъде в допълнение проучено.    В последна сметка излиза наяве, че на плика има марка от 1 пенс с главата на крал Джордж V. Писмото е изпратено в разгара на Първата международна война - повече от десетилетие преди раждането на кралица Елизабет II.    

След като схваща, че писмото може да съставлява интерес от историческа позиция, 27-годишният Глен го носи в локалното списание Norwood Review.  
" Като локален историк бях учуден и се зарадвах, че можех да  се срещна с детайлностите в писмото ", споделя Стивън Оксфорд, редактор на списанието, представен от CNN.    “До моята скъпа Кейт ”    Писмото е адресирано до " моята скъпа Кейти ", която съгласно Оксфорд е била брачна половинка на локалния магнат на марки Осуалд Марш. То е написано от Кристабел Менел, щерка на търговеца на чай Хенри Тък Менел, до момента в който фамилията ѝ е на отмора в Бат, Западна Англия. В писмото Менел написа: " Тук съм доста нещастна, с доста тежка простуда. "     По това време тази част на южен Лондон е средище на бизнеса. " Много богати хора от междинната класа се реалокират в региона в края на XIX век ", споделя Оксфорд пред CNN.    По думите му Осуалд Марш, който в миналото е населявал парцела на Хамлет Роуд, " е бил високо скъп търговец на марки, който постоянно е бил призоваван като свидетел-експерт в случаи на измами ".    Но макар че изпращачите и получателите на това вековно писмо към този момент са ясни, остава загадката по какъв начин то е пристигнало чак в този момент в жилището на Глен.    " Подобни произшествия се случват доста рядко и ние не сме сигурни какво се е случило в този случай ", споделя представител на Кралската поща в изказване пред CNN. " Оценяваме, че хората ще бъдат заинтригувани от историята на това писмо от 1916 година, само че не разполагаме с спомагателна информация за това какво може да се е случило. "  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР