Често се случва да спазваме стриктно дадена диета, да тренираме

...
Често се случва да спазваме стриктно дадена диета, да тренираме
Коментари Харесай

Защо не отслабваме, въпреки диетите

Често се случва да съблюдаваме прецизно дадена диета, да упражняваме постоянно и в това време да не смъкваме килограми, дори и да трупаме нови такива, в случай че целим тъкмо противоположното. Но и в това няма нищо инцидентно.
 Метаболизмът, забързването и забавянето му, отслабването и митовете за обмяната на веществата
Най-ефективният способ за бърз метаболизъм

Митове и истини

Най-честата причина да изпитаме тотално отчаяние в опитите ни да отслабнем е стресът. Той забавя метаболизма ни и оттова - не можем да се отървем от килограмите, без значение какъв брой здравословно живеем.

Вече е и от кое място тъкмо идва казусът. Част от главоболията ни се дължат и на по този начин наречената " парасимпатикова нервна система " (ПНС), която кара тялото ни да изпадне в положение на " отмора и асимилиране ". Обикновено минаваме само че този занимателен режим в края на деня, след работа, по време на вечеря и преди лягане.
 Снимка 522411

Пълната диаметралност на нашата (ПНС), е по този начин наречената " симпатикова нервна система " (СНС). Тя провокира реакции от вида " бий се и бягай ", изключително когато изпаднем в по-напрегнати обстановки. Тялото ни по дифолт е настроено за това положение при започване на деня, когато сме по-активни.

Тук има пръст и циркадният ни часовник, само че той не е измежду основните обвинени в тази ситуация.
 Ранните тренировки, вечерните извършения и кое време от деня е най-подходящо за физическа интензивност
Сутрин или вечер да упражняваме

Още един плюс за...

И двете нервни системи (ПНС и СНС) са неразделни елементи на нашата вегетативна (или автономна) нервна система, които ни оказват въздействие през целия ден. И точно когато сме под стрес, тялото ни не съумява да се трансферира в по-спокойния режим на ПНС и ни продължава да ни държи в положение на бойна подготвеност, т.е. под въздействието на СНС.

Точно тогава идва ред на физическите ни проблеми, а точно - тялото ни стартира да отделя кортизол, хормона на напрежението. Този развой води до краткотрайно прекъсване на постоянните ни телесни функционалности и забавя метаболизма.
 Снимка 522412

Въпреки че кортизолът е обвързван с прилив на сила и (все пак) подтиква метаболизма на мазнините и въглехидратите, поддържането на тялото ни в това интензивно положение в дълготраен проект е нездравословно.

Не единствено че мъчно ще свалим непотребните килограми, само че е много евентуално да изпитаме апетит за сладки, мазни и солени храни, което в допълнение ще усложни ситуацията ни.
 Игнориране, смяна в динамичността и още изпитани техники за усмиряване на дребни и огромни
Как да запазим успокоение, когато децата ни подлудяват

Няколко елементарни и ефикасни трика от психолозите

Номерът е да успокоим допустимо най-бързо, припомнят още от.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР