Често се опитваме да дефинираме какво искам да направим, за

...
Често се опитваме да дефинираме какво искам да направим, за
Коментари Харесай

Николай Денков: Трябва да развием иновациите, за да стане България нормална европейска държава

„ Често се опитваме да дефинираме какво желая да създадем, с цел да стане България естествена европейска страна. Трябва да развием нововъведенията, да се включим в конкурентния европейски и международен пазар, тъй като това е методът да живеем като европейци и по този начин можем да си помогнем. “

Това разгласи министър председателят Николай Денков по време на Националния иновационен конгрес „ Иновации и резистентен напредък “ .

В събитието участваха и българският еврокомисар по нововъведенията, научните проучвания и образованието Илиана Иванова , министърът на защитата Тодор Тагарев , представители на локалната власт, на бизнеса и на научните среди.

Министър-председателят означи, че през последните години в бранша е направено извънредно доста. Като сполучлив образец той уточни няколко плана, които са на доста високо равнище – суперкомпютъра в София тех парк, института „ Инсайт “, ПлантаСист и други . Акад. Денков акцентира, че е нужно да се изчистят критериите за качество и контролните механизми при отпущането на публични средства за просвета и нововъведения .

„ Подобряването на организацията и прозрачността ще ни разрешат да влагаме самоуверено, тъй като за разлика отпреди 10 години в този момент пари има и ние просто не би трябвало да ги пропиляваме “ , подчертава Денков.

В края на събитието министър-председателят акад. Николай Денков и европейският комисар Илиана Иванова връчиха премиите на спечелилите в националния конкурс „ Иновативно дружество на годината “. Финалистите тази година бяха 21 предприятия от разнообразни браншове на българската стопанска система. Премиерът поздрави фирмите и означи, че страната ни има какво да предложи на задграничните вложители.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР