Често отделяме много време на лицето и ръцете си, но

...
Често отделяме много време на лицето и ръцете си, но
Коментари Харесай

Тайната на красивия педикюр у дома

Често отделяме доста време на лицето и ръцете си, само че рядко мислим по какъв начин да поглезим краката си. Важно е да се грижим за тях, въпреки всичко те носят цялата тежест на тялото ни. Това значи ли, че би трябвало да отидем на педикюр в салон? Отговорът сигурно е НЕ! Можете да се погрижите добре за краката си и като извършите няколко лесни неща вкъщи.

Включете тв приемника, пуснете обичаното си телевизионно шоу или пък вземете най-хубавите си другари и направете тази занимателна активност дружно. Педикюрът има голям брой лечебни изгоди, тъй че по-късно ще желаете да се потупате по рамото, че сте свършили толкоз страхотна работа. С малко процедура, доста самообладание и няколко принадлежности сигурно ще постигнете впечатляващи резултати. А ето по какъв начин да постигнете най-красивия педикюр вкъщи!

Отстранете остарелия лак за нокти! – Време е да премахнете всички следи от действителен лак за нокти с памук и лакочистител.

Потопете краката си във ваничка! – Ако нямате такава, можете да напълните вана и да седнете на ръба, с цел да се накиснете за най-малко 5 до 10 минути, с цел да омекнат кожичките. Подсушете краката си един по един. Ако имате препарат за унищожаване на кожички вкъщи, нанесете го към кожичките и върху петите, с цел да изгладите грубите крайници.

Скъсете и изпилете ноктите си! – Използвайте комфортна ножичка за нокти, с цел да ги скъсите. След това е време и за пилата, с цел да изгладите ръбовете! Ако чувствате петите или пръстите си груби, използвайте пемза, с цел да ги изгладите деликатно.

 педикюр вкъщи - масаж

Снимка: Pexels.com

Масажирайте краката си, това е ключът към красивия педикюр вкъщи!

След като и двата Ви крайници изсъхнат, нанесете щедро количество овлажнител върху тях. Масажирайте краката и пръстите си за няколко минути. Електронният масажор би бил страховит вид тук!

Работете всеки пръст по настрана! – Ако желаете краката Ви да останат добре полирани за дълго време, използвайте памучен тампон, с цел да отстраните непотребните мазни останки. Поставете разделители на пръстите на краката си! Това е доста значима стъпка.

Нанесете тъничък главен пласт! – Ако желаете Вашият педикюр да е дълготраен, не пропускайте тази толкоз значима стъпка. Основният пласт обезпечава преграда сред естествените масла на нашите нокти и лака.

След това нанесете лак за нокти! – Изсъхне ли главният пласт, към този момент може да нанесете тъничък пласт от обичания си цвят. Оставете ноктите да изсъхнат, след което нанесете втори тъничък пласт цвят.

 педикюр вкъщи - нанесете лак!

Снимка: Unsplash.com

Завършете най-красивия педикюр с топ лак!

Последната основна стъпка, с цел да издържи лака за нокти е да нанесете горния пласт по допустимо най-тънкия метод. Той също по този начин предотвратява начупване и зацапване. Оставете да изсъхне за 10 минути. Ето че Вашият съвършен педикюр вкъщи е подготвен!

Педикюрът, който стилните дами носят това лято

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР