Често описват ковид-19 като най-голямата криза за туристическата индустрия. През

...
Често описват ковид-19 като най-голямата криза за туристическата индустрия. През
Коментари Харесай

Пандемията промени пътуванията

Често разказват ковид-19 като най-голямата рецесия за туристическата промишленост. През последните 18 месеца секторът беше съвсем затворен по време на локдауна, като се отвори единствено за малко, преди възходящият % на инфекцията да принуди управляващите още веднъж да затворят границите. Компаниите трябваше да се натоварят с задължения или да се извърнат към държавните управления за помощи. Tui, най-големият туроператор в Европа, получи 4.3 милиарда евро заеми от немската държавна банка KfW от началото на пандемията, до момента в който американските самолетни компании - повече от 60 милиарда $ държавни помощи. Дори по-силните туристически компании трябваше да събират капитал, да уволняват личен състав и да свиват интервенциите си. Expedia понижи чиновниците си с 3000 души до към 19 хиляди British Airways редуцира работната си мощ с близо една трета. Hilton, обичайно считан за една от водещите хотелски групи от анализаторите, редуцира 2100 служащи и издаде облигации за 4.4 милиарда $, написа в разбор Financial Times.

Кризата се усеща неравномерно в целия свят. Вътрешните пазари за пътешестване в Съединени американски щати и Китай от време на време се връщат към съвсем естествените равнища. В Европа цифровият пропуск за пътешестване, който направи граничните инспекции по-бързи, оказа помощ за летния туристически сезон. Строгите гранични правила пречат на пътуването до и отвън Обединеното кралство. А пък в огромна част от Азиатско-Тихоокеанския район няма съвсем никакъв интернационален туризъм от 18 месеца насам.

Разпространението на имунизациите обаче значи, че множеството страни сега разхлабват рестриктивните мерки и бизнесът може да стартира да се връща към доходност. Дори Австралия, една от първите страни, които вкараха наложителна хотелска карантина за идващите пасажери, стартира да приветства имунизираните интернационалните идващи, без да изисква интервал на изолираност.
Несигурност макар възобновяване
Близкото бъдеще за промишлеността наподобява нежно на фона на нестабилните гранични правила и пикове в случаите на ковид-19. Острият дефицит на личен състав, възходящи разноски и опасения по отношение на въздействието на въздушния превоз върху околната среда също пораждат терзания за темпа на възобновяване. Технологиите могат и да оказват помощ за компенсирането на някои от тези области, споделят специалисти от промишлеността, само че мнозина предвиждат, че общите доходи няма да се върнат към равнищата отпреди пандемията най-малко доникъде на десетилетието.
Реклама
Сред ръководителите на авиационни компании и хотелски вериги, анализаторите и вложителите има по-спешен въпрос - какъв брой ще се трансформират пътуванията.

" Светът е изцяло друг поради пандемията ", споделя Брайън Чески, основен изпълнителен шеф на Airbnb, платформата за резервации за настаняване. Той го разказва като " една от най-големите промени в ежедневния живот след Втората международна война... Това за мен е гражданска война, не мисля, че пътуването се връща там, където беше, тъй като не мисля, че светът се връща там, където беше. "

Според следенето на възобновяване на Световната туристическа организация на Организация на обединените нации въздушните резервации сред януари и октомври 2021 година са с 86 % по-ниски от същия интервал на 2019 година, до момента в който през юли интернационалните пристигания са единствено една трета от това, което са били през същия месец на 2019 година
Бизнес пътувания, само че не каквито ги познаваме
Airbnb уволни 1900 от своите 7500 чиновници през май 2020 година В света след пандемията компанията работи с настройката, че видеоконференциите и работата от у дома остават на дневен ред и че пасажерите трансформират метода си към пътуванията, удължавайки бизнес пътуванията в почивки и избирайки да работят от по-екзотични места.
Реклама
" Ние имаме вяра в свят, в който хората имат нова открита еластичност, която не са имали преди ", споделя изпълнителният шеф на компанията.

Той и други в хотелиерската промишленост като шефа на Marriott Тони Капуано имат вяра, че това ще накара хората да подхващат по-дълги пътувания, където съчетават отдих и работа, и че бизнес срещите значително ще се реалокират онлайн.

Чески споделя, че Airbnb, която в четвъртък заяви, че престоят от 28 дни или повече е най-бързо разрастващата се област в бизнеса, ще премине от кратковременен бизнес за отдаване чартърен в компания за " пътешестване и живеене ", която предлага на клиентите месечни престои. В момента Airbnb надгражда приложението си, с цел да насърчи по-дълъг престой.
Въздействието на климатичните промени
В дълготраен проект вредите за околната среда от пътуването ще се окажат по-голямо затруднение за превъзмогване, в сравнение с пандемията, споделят мнозина в промишлеността. Expedia и нейният съперник Booking.com работят върху способи да покажат на клиентите въздействието върху околната среда от тяхната резервация по същия метод, по който уебсайтовете демонстрират звездната оценка на хотелите, до момента в който инструментът за търсене на полети на Гугъл към този момент демонстрира въглеродните излъчвания от пътуванията дружно с цената. Преди срещата на върха за климата COP26 самолетни компании и туристически компании разкриха обещания и чисти нулеви задължения в опит да отстраняват всеки мотив, че би трябвало да летим по-малко или че държавните управления би трябвало да вкарат въглеродни налози, с цел да управляват търсенето. Собственикът на British Airways даде обещание да влага 400 млн. $ в устойчиви авиационни горива през идващите 20 години, с цел да помогне на промишлеността да реализира чиста нулева цел за 2050 година, а Ryanair откри проучвателен център за устойчива авиация. Круизни линии като Royal Caribbean и MSC оповестиха проекти за кораби с хибридно задвижване и въглеродни обезщетения.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Пазар на труда 2 Политика 3 Медиа и реклама 1 Пазар на труда 2 Политика 3 Медиа и реклама 1 Пазар на труда 2 Медиа и реклама 3 Политика Реклама
Индустрията се надява, че тези обещания за софтуерни вложения ще бъдат задоволителни, с цел да обезпечат непрестанен напредък на бранша. Въпреки че някои европейски страни обезкуражават вътрешните полети, в това число Франция, която забрани доста вътрешни полети, Робърт Кортс, министърът на авиацията на Обединеното кралство, споделя, че " не летенето е проблем, а излъчванията " и че технологията в последна сметка ще разреши свободно хвърчене.

Главният изпълнителен шеф на Ryanair Майкъл О`Лиъри има вяра, че нито пандемията, нито изменението на климата ще имат " някакво трайно влияние " върху летенето: " Идеята, че хората в никакъв случай повече няма да пътуват след коронавирус или след COP ще спрат да летят и ще ги е позор, в никакъв случай няма да се случи. "
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР