Често на бъдещите майки им се втълпява убеждението, че са

...
Често на бъдещите майки им се втълпява убеждението, че са
Коментари Харесай

Физическата активност по време на бременността

Често на бъдещите майки им се втълпява убеждението, че са надали не лечебни заведения – би трябвало единствено да си почиват, да заобикалят всевъзможни физически старания и да абдикират от ежедневните си отговорности. Ако желаете обаче да родите леко и то крепко дете, не прекарвайте деветте месеца в лежане на дивана, а продължете да водите деен метод на живот. Физическата интензивност по време на бременността е изключително значима – тя оказва помощ да се избавите от депресията и мрачните мисли, насища тъканите с О2, укрепва мускулите и ги приготвя за най-важното тестване – раждането.

Най-подходящите действия за бъдещите майки са разходките, и специфичните извършения за бременни. За не съществуват безусловно никави противопоказания. Най-добре го правете на чист въздух, да вземем за пример в парка или планината, където избирате по-леки направления. Редовните разходки ще ви предпазят от доста проблеми, съпътстващи бременността - отичането на краката, появяването на мъчителни варикозни вени, затруднената пъргавина и неприятното въодушевление.

Може би най-хубавата подготовка за раждането е. Докато при всички останали спортове увеличеното тегло затруднява придвижванията и основава предпоставки за контузии, то във водата бременната изпада в положение на безтегловност. Това обаче напълно не значи по-малка подготовка за мускулите, даже в противен случай. Освен това поддържа вярната стойка и облекчава болките в кръста. Подобряват се кръвообръщението и лимфодренажа, а това значи понижаване на оттоците в крайниците и положително оросяване на вътрешните органи.

Преди да се отправите към басейна обаче, наложително се консултирайте с вашия гинеколог. Ако бременността ви е придружена с някакви затруднения или имате прекаран импровизиран аборт, водните извършения са противопоказни за вас. Друго, на което би трябвало да обърнете внимание е чистотата на басейна, подобаващата температура на водата (между 27 и 30 градуса) и положителното отопление на постройката.

Много дами избират йогата за бременни и дихателните извършения. Те приготвят бъдещата майка освен физически, само че и прочувствено за огромното събитие. Правилното дишане доставя пълноценно организмът на майката и бебето с О2 през деветте месеца и по време на самото раждане. Физическото натоварване от упражненията е леко, само че подчертава тъкмо върху най-важните мускули - на перинеума, гърба и корема.

Освен изредените до тук преимущества постоянната физическа интензивност е и профилактика против гестационния диабет – заболяване, което се предизвиква от естествените хормони по време на бременността и против което не е застрахована нито една бъдеща майка.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР