Често ли спирате на улицата, за да отпиете глътка вода

...
Често ли спирате на улицата, за да отпиете глътка вода
Коментари Харесай

Не пийте вода в тази поза! Можете да си навредите сериозно!

Често ли спирате на улицата, с цел да отпиете глътка вода и да утолите жаждата си? Водата е най-ценната напитка за нас. Овлажнява тялото от вътрешната страна, разсънва органите след сън, отстранява токсините и се грижи за естественото действие на тялото ни. Чаша вода заран, преди хранене, по време на работа или в учебно заведение - даже не виждаме по какъв начин пием, това е толкоз натурален развой за хората.

Въпреки това Вирпул Рустги, основен медицински шеф в болница Apollo Spectra в Индия, сподели, че през цялата история ние сме пили вода погрешно. Оказва се, че пиенето в изправено състояние води до съществени болести и нарушение на виталните функционалности в организма.

Разтройство
На първо място, това се отнася за храносмилателната система. Когато пиете вода в изправено състояние, тя навлиза в долната част на стомаха от храносмилателния канал с огромна мощ и скорост, което е нездравословно за естественото действие на системата.

Артрит

Нервите са напрегнати при пиянство в изправено състояние. Това нарушава салдото на течностите, което усилва количеството на токсините в тялото.

" Пиенето на вода в изправено състояние може да докара до струпване на течност в ставите и може да провокира проблеми с артрит и увреждане на ставите ", сподели доктор Рустги.

Сърдечна и белодробна дисфункция
Ако пиете погрешно, нужните витамини и хранителни субстанции не доближават до черния дроб и храносмилателния тракт. Те бързо минават през тялото, излагайки на риск действието на сърцето и белите дробове, защото се нарушава равнището на О2 в кръвта.

Отрицателен резултат върху бъбреците
Доказано е, че бъбреците се оправят по-добре с филтрирането, когато седим. Ако пиете, до момента в който стоите, елементарно можете да развиете нарушаване на пикочните пътища.

" Когато стоите и пиете вода, течността има наклонност да минава без никаква дестилация в долната част на стомаха под високо налягане. Това води до отсрочване на водни примеси в пикочния мехур и нарушение на бъбречната функционалност ", споделя Вирпул Рустги.

Как да пием вода вярно?
Ако желаете да се погрижите за тялото си, пийте вода седнали и дръжте гърба си изправен. Препоръчително е да вършиме това на стол с облегалка, с цел да могат питателните субстанции да доближат гладко до мозъка и да подобрят действието на тялото. Храносмилателният тракт също ще ви благодари, освобождавайки ви от дискомфорта и тежестта в стомаха.

И още няколко рекомендации: пийте вода със стайна температура и избягвайте ледено студени питиета (дори при +30 градуса). Всъщност студът не утолява жаждата, а единствено я ускорява, за разлика от топлината. Освен това топлата вода има позитивен резултат върху храносмилането и равнищата на холестерола, написа jenata.blitz.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР