Често ли се двоумите кой зехтин да купите и как

...
Често ли се двоумите кой зехтин да купите и как
Коментари Харесай

Чудите се как да разпознаете качествения зехтин? Две неща са важни!

Често ли се двоумите кой зехтин да купите и по какъв начин да разберете дали е първокласен и чист? Докато за множеството хора всички бутилки със зехтин наподобяват идентични и ще повярват на написаното на етикета, специалистът по интегративното хранене доктор Кортни Суон споделя, че комерсиалните марки зехтин надалеч не са с едно и също качество.

И те, както и 75 до 80% от продуктите по рафтовете на магазините, нямат нищо общо с написаното върху тях. Дори на бутилката да написа, че е 100% зехтин, това не е безусловно по този начин.

Причината е, че производителите и търговците постоянно прибавят соево олио, олио от рапица и слънчогледово олио към зехтина, с цел да спестят пари – споделя специалистът и прибавя, че тези маслата, заради тяхното пречистване, е най-добре да се заобикалят.

Как да разберете дали чистият зехтин е в действителност чист?

“Две неща са присъщи. Когато го налеете, би трябвало да има доста тъмнозелен цвят, а когато го опитате, усетът би трябвало да е доста изострен ”, уточнява тя.

Въпреки че към момента е значимо да написа 100 % зехтин на бутилката, специалистът показва, че не би трябвало да вярвате на думите на марките, тъй че е добре да извършите в допълнение изследване, преди да купите.

„ Добрият зехтин освен усъвършенства усета на храната, само че може и да усъвършенства здравето с годините, тъй като е цялостен със здравословни мазнини, антиоксиданти и витамини и е доста по-малко обработен от доста други “, изясни тя.

Освен това става въпрос и за цената. Въпреки че цената на една бутилка зехтин не ви споделя всичко за неговото качество, факт е, че висококачественият зехтин не е на ниска цена. Следвайте интуицията си– в случай че цената наподобява прекомерно добра, с цел да е истина, евентуално е по този начин./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР