Често, когато сменяме жанра, това издава промяна в настроението или

...
Често, когато сменяме жанра, това издава промяна в настроението или
Коментари Харесай

Какво говорят книгите, които четем за характера ни?

Често, когато сменяме жанра, това издава смяна в настроението или настъпването на избрана фаза от живота ни. Но като цяло постоянно се връщаме към обичаните си четива. Когато четем, ние се намираме в различен, различен свят, а не в действителния живот. Именно изборът на тази опция (книгата) е обвързван с душeвността и същността ни. Вижте какъв вид сте вие съгласно обичаните си книги.

Криминални романи и трилъри: Вие спадате към хората, които са пристрастени към тръпката и вълненията. Ненавиждате скуката в всекидневието и посредством книгите търсите своите дребни завършения, които да ви карат да се чувствате живи. Това не значи обаче, че сте екстремисти, тъй като въпреки всичко предпочитате заплахите да са иреални, а точно върху страниците.

Любовни романи и приказки: Това са два разнообразни жанра, само че имат доста общо. Читателите на тези книги са с сантиментални души, хора мечтаещи, само че не и наивни. Важно е да се разграничава действителността от измислицата.

Класическа литература: Не всеки може да понесе Достоевски, само че тези, които обичат класиката, са естествено интелигентни и доста, доста начетени. Те се отличават също с развито въображение, изострен разум и безпогрешна вътрешен глас. Обикновено в действителния живот са водачи и персони, чиято дума постоянно се чува.

Фентъзи и научна фантастика: Читателите на фантастика са хора отворени към новости и нововъведения, приемайки новите гледни точки, любопитни и толерантни. Те са откриватели, начетени персони, които постоянно изпъкват с блестяща логичност и креативност.

Научна и документална литература: Хората, които четат този тип книги и то не по обвързване, са интелигентни и любознателни. Често това са хора, които живеят единствено и само в действителния свят и отхвърлят всичко, което не е обяснено от науката. За тях белетристиката е неистина и могат да бъдат доста упорити, даже тесногръди.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР