Често хората подценяват ролята на малките надплащания. Поради това, когато

...
Често хората подценяват ролята на малките надплащания. Поради това, когато
Коментари Харесай

10 безобидни покупки, които всъщност нанасят сериозен удар по портфейла.

Често хората подценяват ролята на дребните надплащания. Поради това, когато планираме да вършим спестявания, имаме лъжливото чувство, че е неотложно да се откажем изцяло от избрани разходни позиции.

Но в действителност най-често е задоволително да анализирате нормалните покупки и да потърсите по-евтини аналози. И от време на време, в случай че се задълбочите, това може да бъде потребно за освен това от икономисване.

Течен сапун

Течният сапун на процедура измести твърдия си аналог от домовете ни. Въпреки това съвсем няма справедливи аргументи, заради които си коства да плащате повече за него. Свойството на сапуна да изсушава кожата от дълго време е взето поради от производителите, тъй че елементарно можете да намерите по-нежни варианти.

Продукти за напред

Отстъпките и другите промоции постоянно ни карат да купуваме повече артикули, в сравнение с са ни нужни. В последна сметка обаче това постоянно води до изхвърляне на част от храната в кошчето, което значи, че изгодите са изчезнали.

Памучни дискови

Почистването на грима нормално изисква повече от един памучен тампон, тъй че опаковките от тях се изразходват много бързо и би трябвало да купуваме нови най-малко един път на две седмици. И по този начин, към този момент има бамбукови, фланелени и памучни дискове, както и дискове от микрофибър, които би трябвало единствено да се измият след приложимост.

Дрехи за специфични мотиви

В дълбините на шкафовете и на дъното на чекмеджетата всеки ще откри тоалети, които към този момент не стават или са демоде, а от време на време можете да намерите изцяло нови неща там, които в последна сметка в никакъв случай не сме носили. Например, можете да разгледате концепцията за капсулен дрешник, който ще ви разреши да намалите количеството облекла, които употребявате.

Хартиени кърпи

Идеята за еднократни кърпи и кърпички за бърсане на повърхности, изключително в кухнята, е примамлива, само че когато става въпрос за икономисване на пари, става явно, че това не е най-хубавият вид.

Готови пържоли и салати

Месни и рибни пържоли, нарязани зеленчуци и миксове от салати са едни от най-ярките образци за това по какъв начин производителите и търговците печелят от хроничния мързел на своите консуматори. Въпреки спестяването на време и старания, закупуването на такива артикули непрестанно е безусловно нерентабилно.

Бутилирана вода

В кратковременен подтекст закупуването на огромна бутилка и филтър за течаща вода прави усещане с разликата в цената не в интерес на последното.

В дълготраен проект обаче инсталирането на филтър е, несъмнено, по-изгодно. Разбира се, качеството на самата вода в района също оказва съществено въздействие върху честотата на промяна на филтъра.

Абонамент за фитнес клуб

Купуването на годишно участие и по-късно игнорирането на фитнеса в действителност е много постоянно срещан проблем. Според изследвания до края на всяка година почти 37% от хората непрекъснато си дават обещание да спортуват по-често. Така че коства ли си да продължите да хвърляте пари, в случай че можете да обмислите други благоприятни условия за активност?

Козметични джунджурии

Скраб за целулит, серпантина за долни мигли, плътни сенки за очи – промишлеността за хубост непрестанно прави трикове, с цел да ни изненада и да ни принуди да купуваме повече артикули.

Ето за какво, с цел да спестите парите си и да консумирате рационално, е значимо да поддържате сериозно мислене. Не бъдете мързеливи да изучавате информация за козметичните артикули и сериозно да оценявате тяхното значение.

Шампоани и душ гелове в пластмасови бутилки

Душ геловете и шампоаните нормално се продават в доста стегнати бутилки, които могат да устоят доста повече от избраното количество на самия артикул. Следователно въобще не е належащо да купувате нови бутилки всякога, в случай че вместо това можете да закупите пълнители.

Съгласни ли сте с горните точки? Има ли точки в публикацията, с които сте подготвен да спорите рационално?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР