Честит празник студенти - настоящи и подготвящи се бъдещи (защото

...
Честит празник студенти - настоящи и подготвящи се бъдещи (защото
Коментари Харесай

Георги Георгиев към студенти: Вие сте най-голямото богатство на нацията и нашата най-голяма надежда

Честит празник студенти - сегашни и подготвящи се бъдещи (защото някогашни студенти няма)!

 

Това написа в обществената мрежа ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който е и учител в Юридическия факултет на Софийския университет.

На 8-и декември по остарял жанр се е чествал денят на Свети Климент Охридски. Затова този ден е бил символен за най-старото висше образователно заведение в България и се е трансформирал в празник на всички студенти, написа Георгиев и прибавя:

 

Днес в София те са близо 90 000 във всички университети в града, а в цялата страна - над 200 000.

Скъпи студенти, вие сте най-голямото благосъстояние на нацията ни. Вие сте и нашата най-голяма вяра. Затова бъдете любознателни, виновни към себе си и преподавателите си и образователните дисциплини - учете, не пестете старания, тъй като те ще ви се отплатят неведнъж. Вашите родители вършат всичко допустимо, с цел да ви изучат, без значение от рестриктивните мерки и проблемите. И това ви задължава да не ги разочаровате - сигурен съм, че техния образец ще ви въодушевява.

 

Продължавайте да бъдете все по този начин сериозни, будни, търсещи и по-силни от провокациите на следващия изпит. И не забравяйте - " Не за учебното заведение, за живота да се учим ", написа още шефът на СОС.

Днес е и символна дата за Алма Матер - това светилище на българската просвета, където съм учил и в този момент преподавам. Инвестицията в познание е най-смисленото нещо за бъдещето на нацията ни. Да даваме време, познания и сърце е нашето предопределение. Честит празник, сътрудници преподаватели!, прибавя още Георгиев.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР