Честит празник на всички просветители! Да си преподавател в училище

...
Честит празник на всички просветители! Да си преподавател в училище
Коментари Харесай

Министър Денков: Българското слово е свещено! То ни обединява като народ и ни кара да се гордеем

Честит празник на всички просветители! Да си учител в учебно заведение или университет през днешния ден е предопределение, което идва с предизвикването да предадеш знанието на новите генерации, които порастват в свят на непрекъснат софтуерен прогрес. Вие носите голяма отговорност и заслужавате най-висока хвалба.

Това се споделя в одобрение на служебния образован министър проф. Николай Денков по случай 24-ти май.

Според него напредъкът би бил неосъществим без учените - без мозъците, които не просто виждат, само че и основават бъдещето.

" Науката ни води към неразкрити и непознати светове. Тя е път към утрешния ден, по който се сплотяват хора и хрумвания, с цел да разширят границите на човешкото знание и да намерят решения на световните публични задания. Затова особено приветствам представителите на научната и академичната общественост по случай днешния празник. Благодаря Ви за Вашия труд, твърдоглавие и неизменност, за Вашето визионерство и старание. Признателен съм, че вдъхновявате младежите да поемат по вълнуващия път на науката ", споделя Денков.

По думите му пандемията от COVID-19 безусловно за една нощ е изпратила учителите и преподавателите на бойната линия съвсем наедно с лекарите.

" Със своя безрезервен труд и немислима до наскоро адаптивност към новите действителности Вие спечелихте възхищението на цялото общество. Превъзмогвайки компликациите, с доста обич и самообладание успяхте да накарате учениците и студентите да бъдат дейни участници в просветителния развой при необикновени условия. За всички нас това беше за първи път. Не единствено за учителите и за децата, само че и за родителите, без чиято помощ просветителната система още по-трудно щеше да се оправи. Ето за какво 24 май е празник и на всички Вас, уважаеми родители. Благодаря Ви за доверието и поддръжката! ", добавя проф. Денков.

Той се обръща към учениците и студентите, и ги поздравява за съзнанието и мотивацията, които са показали по време на образованието в електронна среда. Пожелава на всички просветителният развой да продължи в действителна образователна среда, тъй като нищо не може да размени живия контакт сред преподавател и възпитаник, сред учител и студент.

" Днес България е част от една общественост, сплотяваща доста страни на Стария континент, а нашата писменост, наред с латинската и гръцката, е една от трите писмености на тази общественост. Българското слово е свещено! То ни сплотява като народ и ни кара да се гордеем, че сме разнообразни и неповторими. В международното културно завещание името на България постоянно ще свети с буквите на солунските братя и с първите думи, преведени от Константин-Кирил Философ на български език: " В началото бе словото… ", се споделя още в приветствието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР