“Честит празник на мъдростта, на съзиданието с любов, вяра и

...
“Честит празник на мъдростта, на съзиданието с любов, вяра и
Коментари Харесай

Фандъкова: Да бъдем мъдри в решенията си; Георгиев: Изборите идват и си отиват, гражданите остават

“Честит празник на мъдростта, на съзиданието с обич, религия и вяра. За всички нас, които работим за София това е и персонален празник, празник на напъните на всеки един от нас ”, това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, съобщи кореспондент на БГНЕС.


СОС организира изключително тържествено съвещание по случай Деня на София.

“На този финален 17-ти септември, в който сме дружно в този състав, желая да благодаря на всеки. За мен бе чест да сме един тим, постоянно прекарвайки повече време дружно в сравнение с с нашите фамилии ”, сподели още Фандъкова, след което насочи апел към столичните общински съветници в идните локални избори да не основават несъществуващи разлики. “София е общественост от почтени и свободни хора, които градят бъдещето. Познавайте София със сърцето си, дано бъдем мъдри в решенията си за София ”, сподели още кметът на София.


Георги Георгиев, ръководителят на СОС изрази признателност към кмета на София за 14-те години работа в името на хората. “Очаква ни огромно бъдеще като нация, когато се научим да почитаме и да почитаме достолепията на другите. СОС одобри и 3 401 решения за четири преломни, тежки години, в които следваха тествания. Въпреки разногласията и политическите разлики, ние успяхме са свършим доста смислени неща за нашия град ”, сподели Георги Георгиев и продължи: Успяхме да правим цифрова гражданска война в градския превоз, приехме най-мащабната инвестиция в построяването на ново тротоари, организирахме пет процедури за построяването на пет спортни комплекса, приехме най-големите вложения в детски площадки, приехме и първата правна клиника за помощ на дами потърпевши от домашно принуждение, това се случи с помощта на всички вас ”, акцентира ръководителят на СОС. “Успяхме да пренебрегнем своите разлики, тъй като София е безконечна и заслужава нашата отдаденост. Изборите идват и си отиват, жителите остават ”, акцентира Георги Георгиев, ръководителят на Столичния общински съвет.


Поетът Георги Константинов, художникът проф. Станислав Памукчиев и президентът на фондация “Америка за България ” Нанси Шилър получиха званието “Почетен жител на гр. София ”.


В момента, в който разбрах, че съм номиниран и почетен със званието “Почетен жител на София ”, осъзнах, че някой е разпознал моят персонален опит, опита ми на художник като нещо значимо значимо ”, сподели художникът проф. Станислав Памукчиев. “Аз надълбоко имам вяра, че в случай че изкуството и културата реализира своите цели, то нашата изгода може да се върне в социума ”, сподели още проф. Памукчиев.

Поетът Георги Константинов сподели, че е роден в Плевен, само че неговото творчество е сътворено в София. “Затова се усещам жител, а от през днешния ден и почетен жител на София. Моето креативно ентусиазъм е София ”, съобщи огромният ни стихотворец Георги Константинов.

Президентът на фондация “Америка за България ” Нанси Шилър благодари на София за оценката и разяснява, че градът се е развил както в икономическо, по този начин и в културно направление. “Оставаме ангажирани с общия ни блян към разцвет. Благодаря ви за всеотдайността към този прелестен град. Повече от 7 години имам привилегията да нарека София мой град и имам вяра, че той в действителност пораства, само че не старее ”, сподели Нанси Шилър.

Народно читалище доктор Петър Берон получи званието “Почетен знак на Столична Община ”. Писателят Георги Господинов също бе отличен със званието “Почетен жители на София ”, само че защото бе възпрепятстван премията взе преводачът Анджела Родел, която пък получи званието “Почетен знак на Столична Община ”. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР