Чешкото правителство замрази в сряда руското имущество на чешка земя,

...
Чешкото правителство замрази в сряда руското имущество на чешка земя,
Коментари Харесай

Прага замразява собствеността на Русия на чешка територия

Чешкото държавно управление замрази в сряда съветското имущество на чешка земя, откакто сложи в листата си със наказания компания, ръководеща съветска благосъстоятелност в чужбина, съобщи Агенция Франс Прес.


„ Правителството утвърди замразяването на държавната благосъстоятелност на Русия в Чехия “, сподели външният министър Ян Липавски в врежата X. „ Това е краят на комерсиалните действия, употребявани от Русия за финансиране на убийствата на украинци “, добави той. Банковата сметка на сдружението ще бъде запорирана, както и вписванията на парцелите му в имотния указател, с цел да се предотвратят продажбите.

Мярката не визира дипломатическите задачи на Русия в страната, в това число посолството й в Прага. Членка на Европейски Съюз и НАТО с население от 10,5 милиона души, Чешката република е корав покровител на Украйна, която беше нападната от Русия през февруари 2022 година Прага даде на Киев забележителна филантропична и военна помощ и одобри повече от половин милион украински бежанци.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, който приветства Прага за предприемането на " тази кардинална стъпка ". „ Всички страни, които към момента не са го създали, би трябвало да последват образеца “, сподели Кулеба в X. „ Руските пари би трябвало да се употребяват за възобновяване на Украйна, вместо за убийства и заличаване “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР