Чешкият външен министър Ян Липавски изпрати писмо до служителите на

...
Чешкият външен министър Ян Липавски изпрати писмо до служителите на
Коментари Харесай

Чехия загрижена след смъртта на трима посланици за 6 месеца

Чешкият външен министър Ян Липавски изпрати писмо до чиновниците на външното министерство на страната с молба да намерят по-добър баланс сред професионалния и персоналния живот, откакто трима чешки дипломати на възраст от 46 до 55 години ненадейно починаха през последните пет месеца , написа европейската редакция на " Политико ".

В писмото, с което изданието се е срещнало, Липавски моли чиновниците на външното министерство да не подценяват нуждата от грижа за тяхното физическо и психическо здраве. " Не забравяйте, че всяка работа, в това число и нашата, има свои лични полезности и упоритости, само че и " здравословни " граници ", се споделя в писмото и се прибавя, че би било целесъобразно да се откри баланс сред работата и персоналния и фамилния живот.

Смъртта на тримата дипломати, умряли от естествена гибел, " демонстрира, че позицията на дипломата включва работа в извънредно сложни условия и постоянно в изолираност от фамилията ", сподели Липавски. " Нашите сътрудници работят даже във военни зони при строги ограничения за сигурност с лимитирана подвижност в страната на командироване. Дипломатите са изложени освен на огромен напън в своя професионален и персонален живот, само че и на постоянно тежки климатични условия.

Липавски сподели, че неговото министерство е готово да направи промени, с цел да помогне на дипломатите да се справят с натоварването, провокирано от работата им. Обсъжданите ограничения включват увеличение на психическите услуги за дипломатите и техните фамилии.

" В Министерството на външните работи има система за поддръжка, в това число психолози ", сподели чешкият дипломат в Европейски Съюз Едита Хърда. Писмото на Липавски се отнася и до чиновниците на непрекъснатите представителства.

" Преди председателството обмислихме по какъв начин да избегнем преумората и прегарянето ", добави Хърда, имайки поради шестмесечното ротационно председателство на нейната страна отпред на Съвета на Европейски Съюз, който завърши в края на 2022 година " По предписание се придържаме към свободни уикенди. По време на председателството, когато беше допустимо, най-малко един ден в седмицата почивахме напълно. "

Миналия месец заместник-посланикът на Чешката република в Израел Моника Студена умря ненадейно на 50-годишна възраст. През февруари Якуб Дюр, чешкият дипломат в Полша и някогашен непрекъснат представител на Чехия в Европейски Съюз, умря на 46 години. А през ноември 2022 година чешкият дипломат в Швейцария и Лихтенщайн Катерина Фиалкова умря ненадейно на 55-годишна възраст.
 Новият президент на Чехия къса с линията на проруския Земан
Новият президент на Чехия къса с линията на проруския Земан

Рекордната изборна победа на Павел се възприема като удар по мощната популистка наклонност в Централна Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР