Чешкият производител представи първия електромобил в историята - хечбека хэтбчек

...
Чешкият производител представи първия електромобил в историята - хечбека хэтбчек
Коментари Харесай

Skoda направи първия си електромобил

Чешкият производител показа първия електрически автомобил в историята - хечбека хэтбчек Citigoᵉ iV. Той е издигнат на елементите на модела Volkswagen e-up!, само че е получил по-мощни акумулатори. Благодарение на тях, машината изминава 265 км с едно зареждане (по новия цикъл на премерване WLTP).

Задвижването на Skoda Citigoᵉ iV се реализира с подложен на предната ос електромотор, разрастващ мощ от 83 к.с. и 210 Нм въртящ миг. Батерията с потенциал 36,8 кВт/ч обезпечава пробег от 265 км и може да се зареди до 80% единствено за час. За съпоставяне, пробегът на  Volkswagen e-up! е единствено 160 км (според остарелия цикъл на премерване NEDC).

Ускорението от 0 до 100 км/ч при чешкия субкомпактен електрически автомобил лишава 12,5 секунди, а оптималната скорост е 130 км/ч. По този параметри  Citigoᵉ iV е изцяло еднакъв с Volkswagen e-up!.

Известно е, че чехите работят и върху кросоувър на ток, чиято концептуална версия -  Vision iV, беше показана на автосалона н Женева напролет. Прототипът беше оборудван с два електромотора с обща мощ 306 к.с. и батерия с потенциал 83 кВт/ч. Пробегът с едно зареждане е 500 км, а ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 5,9 секунди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР