Чешкият президент Милош Земан нарече трансджендърите отвратителни в интервю за

...
Чешкият президент Милош Земан нарече трансджендърите отвратителни в интервю за
Коментари Харесай

И чешкият президент разгневи ЛГБТИ общността

Чешкият президент Милош Земан назова трансджендърите " отвратителни " в изявление за CNN Prima News, филиал на CNN, през вчерашния ден, по време на полемика относно противоречивия закон в Унгария, който раздели Европа на две.

Унгарският закон не разрешава всички просветителни материали и стратегии за деца, които се смятат за " насърчаващи " хомосексуалност, промяна на пола и концепция за половост, отклоняваща се от тази, определена при раждането. Срещу него бяха отправени яростни рецензии от страна на множеството членки на Европейския съюз, защото по този начин на процедура става невероятно да се изясни на подрастващите, че измежду тях има и хора с друга от обичайна половост.

Земан съобщи в изявлението, че намесата във вътрешните работи на която и да е държава-членка на Европейски Съюз е груба политическа неточност, и отбрани унгарския министър председател Виктор Орбан, обобщава CNN. " Не виждам причина да не се съглася с него ", сподели чешкият президент и добави: " Разбирам гейове, лесбийки и така нататък Но знаете ли кои изобщо не разбирам? Тези транссексуални хора. "

Президентът оредели трансджендърите като " фактически отвратителни ". 

По думите му на Земан, в случай че се подложиш на интервенция за промяна на пола, ти всъщност извършваш закононарушение на самонараняванe, а и всяка интервенция съставлява риск. По отношение на признатия закон имаше остри рецензии от опозиционни партии в Унгария, правозащитни организации и доста от водачите в Европейския съюз.

На среща на върха предходната седмица министър председателят на Нидерландия Марк Рюте прикани унгарския министър председател Виктор Орбан да почита правата на хората от общността на ЛГБТИ или да напусне Европейски Съюз . Единствените страни, които поддържаха Орбан бяха Словения и Полша. 

Въпреки че повече от половината страни от Европейски Съюз публично се афишират срещу унгарския закон, до момента Чехия не е направила това. Според Земан упреците поради закона са интервенция във вътрешните работи на страната. Чешкият президент разясни, че Виктор Орбан е казвал, че не е срещу хомосексуалистите, а срещу манипулирането на родителите и на децата при половото обучение.

" Не виждам причина да не съм склонен с него, тъй като се нервирам извънредно от феминистките, придвижването " MeToo "  и Прайда в Прага. "

След като 17 държавни водачи подписаха писмото против Унгария, инициирано от министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел, България остана на страната на закостенялостта, само че пък съседната ни Северна Македония показва, че има за какво да се стреми към влизане в фамилията на Европейски Съюз .

Президентът на страната Стево Пендаровски персонално участва в Прайд парада в Скопие в събота. За втори път се провежда сходно събитие в Северна Македония. Освен президента и брачната половинка му участваха и няколко други министри от кабинета, а министър председателят Зоран Заев изрази поддръжката си за събитието, което празнува многообразието и равенството, във Facebook.

Световен ден на ЛГБТИ общността

Именно през днешния ден, на 28 юни се празнува Световният ден на ЛГБТИ общността, а целият месец юни е Месец на Прайда. Непосредствен катализатор на това е протестът в Стоунуол Ин от 28 юни 1969 година в Ню Йорк. Тогава поражда терминът " гей-прайд ", официално въведен от Лий Крег Шунмейкър по отношение на отразяването на нюйоркските бунтове. 

Повод за тях били непрекъснатите набези и гонения от страна на органите на реда против питейни заведения и заведения, посещавани най-вече от хомосексуални клиенти. Последици от този протест са няколкодневни улични конфликти сред хомосексуални хора и полиция. Така по случай първата година от протеста, в Ню Йорк е учредена гражданска организация под името " Christopher Street Liberation Day ", на името на улицата в Стоунуол Ин, откъдето почнало всичко. 

 
Европа се раздели на две, България остана в предишното


 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР