Чешкият медиен магнат и собственикът на bTV Media Group и

...
Чешкият медиен магнат и собственикът на bTV Media Group и
Коментари Харесай

Собственикът на bTV и Telenor загина в катастрофа

Чешкият медиен магнат и притежателят на bTV Media Group и Telenor Петр Келнер е умрял при злополука. 56-годишният милиардер е бил измежду пасажерите в хеликоптер, който се е разрушил в хладилник край Анкъридж, Аляска.

Катастрофата е станала в събота, като петима души са починали, а един е тежко ранен и откаран в болница, оповестяват щатските шерифи на Аляска, представени от Reuters. Пътниците в хеликоптера са били скиори, тръгнали на туристическа обиколка, а телата им са открити в неделя. Причините за случая се проверяват.

Ледникът Ник, ситуиран в северната част на планината Чугач в Аляска, е известна дестинация за полети за разглеждане на забележителности, а през лятото и за туристически обиколки и разходки с лодка. Въпреки хубостта си, Ник и останалите ледници в региона са рискови места, където има голям брой произшествия и десетки гости са намерили гибелта си през последните десетилетия.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Той е свръхбогат. И става притежател на българската бТВ. Как...

Келнер е най-богатият човек в Чехия и най-богатият източноевропеец със положение от 17,5 милиарда $, по данни на Forbes. Инвестиционната му компания PPF ръководи активи за над 35 милиарда евро в индycтpии ĸaтo бaнĸиpaнe, финaнcoви ycлyги, зacтpaxoвaнe, медии, биoтexнoлoгии, зeмeдeлиe и имoти.

Mилиapдepът paзвивa бизнecи в страни на няколко континента: Източна Европа, Pycия, Kитaй, CAЩ, Фpaнция, Bиeтнaм и дp.

През 2019 година.

Очаквайте детайлности.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР