Чешките здравни власти регистрираха вчера 28 469 нови случая на

...
Чешките здравни власти регистрираха вчера 28 469 нови случая на
Коментари Харесай

Чехия с нов рекорд на дневния брой нови случаи на COVID-19

Чешките здравни управляващи записаха през вчерашния ден 28 469 нови случая на COVID-19, което е безспорен най-много от началото на пандемията, съобщи ТАСС. Новият връх на новозаразените надвиши с 8 199 случая индикаторите от понеделник. Предишните върхови стойности бяха регистрирани на 25 ноември предходната година - 27 937 нови случая.
Резкият растеж на новозаразените е обвързван с бързото разпространяване на разновидността Омикрон на ковид. Към момента заболеваемостта в Чехия доближи 950 инфектирани на 100 000 поданици. Омикрон към този момент е преобладаващ в централноевропейската страна с 10.7 милиона души население - с него са инфектирани повече от 80 % от новите случаи, показва Ройтерс.
Чешкото държавно управление ще обмисли през днешния ден въвеждането на наложителна имунизация против COVID-19 за работещите в основни браншове и хората над 60-годишна възраст. Ще се мисли и възможна за спомагателни противоепидемични ограничения. В Чехия бе скъсен срокът на карантината и изолацията, а от тази седмица се вкарва наложително тестване на чиновниците в фирмите.
Експерти не изключват, че в края на януари дневният брой на новите случаи на COVID-19 в Чехия ще доближи близо 80 хиляди. От началото на пандемията в страната от COVID-19са умряли 36 937 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР