Чешките власти разрешиха днес отново да бъдат отворени магазините, моловете,

...
Чешките власти разрешиха днес отново да бъдат отворени магазините, моловете,
Коментари Харесай

Чехия отваря магазините и баровете в навечерието на празниците

Чешките управляващи позволиха през днешния ден още веднъж да бъдат отворени магазините, моловете, заведенията за хранене, питейните заведения и хотелите, като по този метод разхлабиха някои от най-строгите ограничения, въведени за ограничение на внезапното нарастване на случаите на болест с ковид. Разхлабването на ограниченията ще разреши завръщане към релативно естествен живот в Чехия в навечерието на празниците на края на годината, съобщи Асошиейтед прес в четвъртък.

Всички прилежащи на Чехия страни, в това число Германия, остават под разнообразни форми на карантина. Европейският съюз предизвести през вчерашния ден своите страни членки да не бързат с повдигането на рестриктивните мерки, свързани с контрола на инфекцията, с цел да предотвратят следколедния растеж на новозаразените и умрелите от ковид.

Чешките управляващи подвигнаха също нощния полицейски час, възбраната за приложимост на алкохол на публични места и възбраната за работа на комерсиалните обекти в неделя.

Но разрешението за възобновяване на икономическата активност е обвързано с избрани условия. Ресторантите могат да обслужват единствено до четирима клиенти на маса в часовете сред 6.00 ч. и 22.00 ч. и да работят единствено на 50 % от потенциала си. Магазините и моловете би трябвало да лимитират броя клиенти до един на 15 квадратни метра повърхност.

Фитнес залите също възобновиха работа, наред със зоологическите градини, парковете, музеите, галериите, библиотеките, публичните басейни и казината. Особено търсене има към услугите на фризьорските салони.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР