Чешката република вече няма оръжия в складовете си, които би

...
Чешката република вече няма оръжия в складовете си, които би
Коментари Харесай

Чехия може приоритетно да произвежда оръжие за Украйна

Чешката република към този момент няма оръжия в складовете си, които би могла да трансферира в Украйна, по този начин че сега държавното управление откри опция. Това приказва пред чешката телевизия министърът на защитата на страната Яна Чернохова, написа Ceske Noviny.

Според нея фирмите, произвеждащи оръжия, получават лицензи за експорт, с цел да доставят своите артикули в Украйна, по-специално в границите на интернационалните партньорства с държавните управления на други страни.

" Остана малко военно съоръжение, което бихме могли да изпратим в Украйна. От друга страна, ние ще се опитаме да компенсираме невъзможността да изпратим съоръжение от нашите ресурси (тъй като не желаеме да застрашим нашата отбранителна способност) с лицензи за експорт, предоставяме на частни компании ", означи Чернохова.

Тя изясни, че Чехия разполага със свободен индустриален потенциал, с цел да помогне на Украйна посредством частни компании, за което знаят и сътрудниците в чужбина. Чернохова напомни, че по-рано Дания е изпратила на Украйна 50 бойни машини на пехотата, 2500 револвера, 7000 пушки, 500 леки картечници и 500 снайперски пушки, които са закупени от чешки производители.

Както писа УНИАН, президентът на Латвия уточни къде Европейски Съюз може да " откри " спомагателни снаряди за Украйна. Според него страните от Европейски Съюз към момента не престават да продават муниции на трети страни по търговски контракти, макар дефицита на снаряди за Украйна.

Също по този начин ви казахме, че Франция отхвърля да закупува муниции за Украйна извънредно в Европа и в този момент ще ги купува и в други райони на света. Това е доста отклоняване от обичайна политика на Франция за предпочитане на европейските оръжия и муниции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР