Чесънът е вкусна и полезна подправка, но понякога ароматът й

...
Чесънът е вкусна и полезна подправка, но понякога ароматът й
Коментари Харесай

Как да не миришем на чесън

Чесънът е вкусна и потребна фалшификация, само че от време на време ароматът й може да сътвори чувство за дискомфорт, изключително в случай че се постанова да се срещате с доста хора.

За да избегнете това неприятно влияние на чесъна, има няколко хитрости, които можете да прилагате.

Ако желаете салатата ви да е с мирис на чесън, само че не желаете дъхът ви да ухае по-късно на тази фалшификация, не го добавяйте в салатата, а единствено натъркайте купата за салата със скилидка чесън, преди да сложите в нея продуктите.

За да не остава върху дъската за рязане наситеният мирис на чесъна, потопете скилидките чесън в олио, преди да ги нарежете на ситно. След това измийте с лимонен сок дъската.

 Как да не миришем на чесън

За да не миришат ръцете ви на чесън, откакто сте готвили, натъркайте ги с наслойка от кафе и по-късно добре ги измийте с топла вода. Същото се реализира и в случай че измиете ръцете си с лимонен сок.

Също по този начин можете да натъркате ръцете си с елементарна готварска сол и по-късно да ги изплакнете, или със сода за самун. Същият резултат се получава и в случай че натъркате кожата на ръцете си с плоската страна на нож от неръждаема стомана.

За да потиснете аромата на чесъна в устата ви, изпийте една чаша айрян, в която сте добавили половин китка нарязан на ситно магданоз, сол, черен пипер и една супена лъжица лимонен сок.

Ако пийнете малко прясно или кисело мляко, преди да консумирате чесън, това в огромна степен ще понижи аромата му в дъха ви. Миризмата на чесън изчезва и в случай че сдъвчете малко свеж магданоз, откакто сте се нахранили.

Ако откакто сте яли чесън, желаете да премахнете миризмата, изяжте шепа орехи. Гъбите и босилекът също отстраняват миризмата на чесън от устата.

Сварете няколко карамфилчета в 200 мл вода и изплакнете устата си с тази запарка. Можете да сдъвчете едно карамфилче, с цел да премахнете неприятната миризма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР