Чесънът е много ефективно средство за сваляне на високо кръвно.

...
Чесънът е много ефективно средство за сваляне на високо кръвно.
Коментари Харесай

Съвети и рецепти за сваляне на кръвно с чесън

Чесънът е доста дейно средство за събаряне на високо кръвно. Той се употребява в националната медицина от стотици години

На първо място е значимо да кажем, че в случай че страдате от високо кръвно, постоянно би трябвало да слушате лекаря си и да следвате препоръките му. Само той може да ви предпише най-подходящото и дейно лекуване.

В момента има доста разнообразни медикаменти за нараснало кръвно и хипертония. В допълнение към това би трябвало да знаете, че променянето на нездравословните привички е основен фактор в оправянето с този проблем. Подобряването на диетата, ограничението солта, захарта, наситените мазнини и ежедневното правене на извършения безспорно са измежду най-важните неща за контролиране на кръвното.

Въпреки това има на ниска цена домакински лек, който си коства да имате поради – елементарният чесън. Той потвърдено работи за събаряне на кръвното и тук ще ви срещнем с няколко препоръки и предписания, с които да го употребявате по най-хубавия метод, написа.

Какво прави чесънът толкоз потребен за събаряне на високо кръвно?

Чесънът се откроява като отличен бранител на здравето на сърцето. Проучване, извършено от университета във Валядолид (Испания), удостоверява това изказване с доказателства. То открива, че в избрани количества, чесънът понижава нездравословния холестерол и контролира кръвното. Алицинът е веществото, на което се дължи този резултат на вкусната фалшификация.

Консумацията на чесън защищава също и от атеросклероза (втвърдяване на артериите) и понижава количеството „ мека плака” в артериите. Меката плака може да се откъсне от стената на кръвоносния съд и да аргументи задръстване, което може да бъде смъртоносно.

Съвети и предписания за събаряне на кръвно с чесън:

Чесън със зехтин за подправяне на ястия

Интересен факт е, че гърците и римляните са употребявали чесъна като тип всекидневно лекарство за битка с заболяванията и подсилване на сърцето.

Алицинът е лечебно съединяване, присъстващо в състава на подправката, което, както споменахме нагоре, е извънредно потребно за сърдечно-съдовата система. Това вещество има съдоворазширяващ резултат, което е основно свойство за намаление на стойностите на кръвното.

Ще са ви нужни:
6 скилидки чесън2 с.л. екстра върджин зехтин
Приготвяне:

Рецептата за подготвяне е доста лесна. Обелете скилидките чесън и ги запържете в зехтина. След като станат златистокафяви, изключете котлона и се погрижете да не загорят. Отделете скилидките от и ги сложете в стъклен съд. Всеки път, когато би трябвало да подправите храната си, просто настържете малко от скилидките.

Чесън на празен корем

Много хора считат, че потреблението на чесън на празен корем е доста потребна. Фактите сочат, че това не носи никакви спомагателни изгоди. Включването му в диетата обаче е здравословно и целесъобразно.

Все отново, в случай че решите просто да хапнете чесън, без друга храна, с цел да понижите кръвното си, е значимо да не прекалявате.
Препоръчително е да изядете не повече от 2 скилидки чесън, като изпиете и чаша вода с тях.Ако се притеснявате за неприятния мирис, просто изпийте малко лимонен сок или сдъвчете лист от мента.
Масло от чесън и зехтин

Мацерираният в зехтин чесън е антично средство за битка с хипертонията. Освен това е извънредно апетитен и може да се добави към всяко ядене.

Ще са ви нужни:
20 скилидки чесънЛитър екстра върджин зехтинСтъклен буркан
Приготвяне:

Обелете скилидките и ги нарежете на половина. Напълнете стъкления буркан с литър зехтин и сложете чесъна вътре. Оставете ги да покиснат в зехтина най-малко 3 седмици, с цел да се получи чесново масло. Маслото е идеално средство за хипертоници. Може да го консумирате всеки ден, намазано на филийка самун. Препоръчително е да изяждате и по 2 скилидки от накиснатия чесън всекидневно.

Чай от чесън

Чаят от чесън е различен остарял лек, който е доста ефикасен за проблеми с високото кръвно. Ако заран изядете 2 скилидки чесън, на обед може да си извършите чай. Ето по какъв начин да го приготвите.

Ще са ви нужни:
1 скилидка чесън1 чаша вода (200 мл)Настърган джинджифил (по избор)1 с.л. лимонен сок1 с.л. мед
Приготвяне:

Загрейте водата и откакто кипне, прибавете счуканата скилидка чесън, настъргания джинджифил и супената лъжица мед. Разбъркайте добре и оставете да поври за 20 минути. След това прецедете течността и прибавете лимоновия сок. Може да пиете чаят от чесън всеки ден.

Чесънът е доста дейно средство за битка с хипертонията и високото кръвно

Но е значимо да не забравяте, че не може да разчитате единствено на него за контролиране на кръвното налягане. Може да го употребявате в композиция с медикаментите, които са ви предписали, само че единствено в случай че сте се съветвали с лекаря си преди този момент. Също по този начин не би трябвало да пренебрегвате измененията в метода на живот. Те са измежду главните фактори за преодоляване на положението.

Източници: https://steptohealth.com; https://www.providence.org/
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР