Червеното килимче под странното съоръжение на площад Св. Александър Невски

...
Червеното килимче под странното съоръжение на площад Св. Александър Невски
Коментари Харесай

Нещо тамплиерско, нещо дъновистко. Килимчето изчезна. Но арката все така събира критики и насмешка

Червеното чердже под странното оборудване на площад " Св. Александър Невски " е изчезнало, осведомиха бдителни жители. Това е последното развиване към структурата, дала мотив за нов полет на мисълта и изява на остроумието на фейсбук обществеността.

Така инсталацията, чието предопределение - с изключение на да основава занимание на водачите на мнение в обществените мрежи, продължава да тъне в тайнственост, претърпя внезапна загуба на част от идентичността си - рогозката под нея. Надписът " Светлината в нас " си стои най-малко...

През вчерашния ден потребителите в обществените мрежи впрегнаха въображението си, с цел да отгатнат що е то? Нещото получи разнообразни имена - арка (нещо като български отговор на Триумфалната арка), портал за отвъдното, стилизирана гилотина, нещо дъновистко...
Сега Вчера

Още " хипотези "
" Аз се двоумя сред:

- Място за изнесени сватбени ритуали.

- Сервиз за фиксиране на фарове на майбаси и бентлита.

- Просто нещо авангардно, което не можем да разберем (понеже сме прости).

- друго (което е хубаво, само че не е готово) ", написа Теодор Михайлов.



" Изглежда като портал за отвъдното “.

" Против уроки. "

" Нещо тамплиерско? "

" Дубай за небогати. "

" Клада за вещици, дори и надписът пасва. "

" Аркос Дорадос, нищо изключително - ще отварят McDonald`s в катедралата! "

„ Това е инстаграмъбъл спот! Прости сте и не разбирате! Като не го харесвате, си стойте във вашето село! “

„ Това е дъгата на ЛГБТ - който мине под нея, на другия край автоматизирано си сменя пола “

„ Тази апаратура е мъничка, с цел да може Борис Бонев да наподобява огромен под нея “

„ Работата стана: Кое е туй нещо, дето мяза на онуй нещо “
Материал за мемета и колажи
Инсталацията даде необятно поле за мемета, колажи и занимателни забележки.








И за много отчаяние
" Тази кичозна позлатeна кочина би трябвало да сe махнe оттова.

Нeзабавно ", желае Ангелина Летникова.

" Boris Bonev, Vassil Terziev, Спаси София, когато сте окeпазили цeнтъра на София и всички ви разнасят във Фейсбук цяла вeчeр, e някак доста необичайно да сe прeсторите, чe нe сте създали гаф. А гафът e огромен. Чудовищeн. Просто абсурдeн. Той e толкоз огромен, чe в действителност няма по какъв начин да бъдe подминат имeнно, тъй като e в цeнтъра на столицата, на толкоз очевидно място ", прибавя.



" Не може да не получим и отговор кой утвърди и какъв брой ни коства пърформансът на 01.12.2023 година при запалването на светлините на коледното дърво пред катедралния храм „ Св. Ал. Невски “.

Т.нар. стратегия с огньове, вещици и розови еднорози изрично не се вписваше в логиката и духа на Рождество Христово.

За обществото остана мистерия кой е виновен за одобряването на сходен сюжет и какъв брой коства на софиянци това събитие, както и бляскавата арка пред храм-паметника и на метри от Св. Синод, която повече прилича Златния телец, в сравнение с „ празнична пътека към светлината “ или там какво си е мислил създателят.

Все още чакаме отговори в духа за поръчките за намерено и транспарантно ръководство ", възмутиха се в позиция от Вътрешна македонска революционна организация.

Що е то въпреки всичко?

Според формалната информация украсата е част от акцията за Коледа и Нова година в столицата, която се провежда по самодейност на Столична община.

„ През целия празничен месец площадът ще е видоизменен с краткотраен дизайн от градски деятели и актьори. Целта е да бъдат тествани разновидности за дълготрайното обживяване на тази знакова за столицата зона.

В духа на посланието на самодейността “Светлината в теб ” се плануват празнични светлини, 10-метрово коледно дърво, алея “Елхи на гения ”, коледен базар за храни, питиета и креативен артикули “, оповестиха от общината в деня на запалване на коледното дърво на София. 

  " Това е инстаграмъбъл спот " - беше едно от догатките за предназначението на арката. Т.е. снимано под избран метод да задава нещо като рамка като за коледна картичка и в инстаграм да наподобява добре, даже и онлайн да е нещо... хм, озадачаващо.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР