Червено-бяла украса донесе предмартенско настроение в Котел. Дърветата по пешеходната

...
Червено-бяла украса донесе предмартенско настроение в Котел. Дърветата по пешеходната
Коментари Харесай

Предмартенско настроение завладя Котел

Червено-бяла декорация донесе предмартенско въодушевление в Котел. Дърветата по пешеходната зона в центъра на града бяха украсени с мартеници, а щъркели от през вчерашния ден към този момент вършат компания на Пижо и Пенда край постройката на Община Котел.



В навечерието на античния български празник Баба Марта, децата от креативно обединяване „ Дарования “ при Народно читалище „ Съгласие-Напредък-1870 “ и Общинска библиотека „ Петър Матеев “, възпитаници от СУ „ Георги Ст. Раковски “ и членове от клуба на инвалида в Котел подариха 160 ръчно направени мартенички. Милият жест от години е традиция за дребните котленчета, само че за първи път към тях, с помощ, се причислиха Милка Иванова и останалите членове на клуба на инвалида в общинския град.

И тази година дарението на децата беше предопределено за потребителите на услугата Домашен обществен патронаж и Дневен център за остарели хора, с което се цели да се внесе наслада в всекидневието на възрастните поданици от общината.



Ръчно направените мартеници бяха поднесени с доста предпочитание и възторг от децата, а чиновниците от Домашен обществен патронаж и Дневен център за остарели хора благодариха и побързаха да върнат жеста. С благопожелание за здраве те закичиха с мартеници присъстващите деца и пожелаха на своите съграждани здраве, благополучие и повече шанс през актуалната година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР