Червеният пират е признал, че е заплашвал политици, магистрати и

...
Червеният пират е признал, че е заплашвал политици, магистрати и
Коментари Харесай

Червеният пират признал за заплахите срещу магистрати и политици

Червеният корсар е признал, че е заплашвал политици, магистрати и институции. Изпращал е заканите от два мобилни телефона посредством десетки имейли, които е употребявал. В дейностите му нямало политически колорит. Нямал и съучастници. Предполага се, че точно той е създател на заплашителните имейли против арбитър Владислава Цариградска, вицепремиера Мария Габриел и министри от кабинета.

Червеният корсар беше арестуван късно нощес. Той е 35-годишният Илко Захариев от Сливен, който води бездомнически живот на територията на столицата. По данни на проверяващите преди няколко месеца също е бил арестуван. Предстои да бъде открито дали е вменяем и дали може да носи наказателна отговорност.

" Във връзка с отправените голям брой злонамерени закани към публични персони от държавната и локалната администрация, бяха подхванати голям брой дейности по определяне и задържане на лицето, съобщи основен комисар Атанас Илков, шеф на Главна дирекция " Национална полиция ". По думите му при задържането снощив региона на Боянските гробища Червеният корсар не е оказал опозиция.

„ След задържането му ние установихме доказателства, които са относими към осъществената от него незаконна активност. Непосредствено по-късно бяха подхванати дейности по към този момент формираното досъдебно произвеждане, тъй че нямаме подозрения в това, че той точно стои зад тези злонамерени закани “, сподели основен комисар Атанас Илков.

Той добави, че няма лица от престъпния контингент, с които еимал връзка, и че в активността му няма някакъв политически колорит.

Главен комисар Атанас Илков добави: „ Той е извънредно противообществен. Няма лица, с коитода комуникира и да контактува. Така че той живее самичък, води клошарски метод на живот. Непосредствено след неговото задържане,беше направил признания пред сътрудници, че той е направил тези действия или закононарушения. Не единствено неговото признание, а и доказателства, които ние откриваме по неоспорим метод, откриваме, че той стои зад тези злонамерени позвънявания. “

По данни на проверяващите лицето страда от психологично заболяване, само че към този момент не е ясна съответната диагноза. Следял е интензивно процесите в страната и обществените персони и по този начин е избирал към кои от тях да насочи заканите. По думите на комисар Илков, мъжът стои и зад заканите към Община Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР