Червената къща да бъде взета от сегашните наематели и от

...
Червената къща да бъде взета от сегашните наематели и от
Коментари Харесай

Взимат Червената къща от кръга Капитал

Червената къща да бъде взета от сегашните наематели и от август да стане музей на статуя Андрей Николов. Това желаеха от Народно събрание от Министър Боил Банов, който бе изслушан от депутатите. Именно през август изтича договорът за наем на фондация “Гъливер”, която стопанисва постройката като център за диспути.

Народните представители настояха родният дом на творца, който е дарен на страната, да прияти единствено неговага експозиция. Депутатите се позоваха и на гражданска подписка до Народното събрание, под която са се подписали стотици хора, измежду които издателят Иван Гранитски и създателят Валентин Старчев.

Пръв тематиката повдигна соцдепутата Александър Симов, а по-късно въпросът бе удължен и от Вежди Рашидов. "Умните, красивите, богатите, актуалните, блестящо сияйните да минат на свободен наем и да правят същата процедура, в случай че обичат ", сподели Рашидов визирайки кръга Капитал.

"Напрежение има от едни хора, които считат, че всичко им се поставя и за разлика от хората на културата имат фотоволтанични паркове. Те са нападателни, живеят по този начин, а животът е по различен метод. Те ще си пожелаят това, което им принедлежи. Аз да вземем за пример не им числя се ", съобщи Рашидов.

Несериозно е да има нещо друго, с изключение на негов произведения, разяснява пък депутатът от Движение за права и свободи Ерджан Ебатин.

Самият Банов сподели, че кардинално е склонен с комисията, само че не сподели дали наемателите ще бъдат изгонени, а единствено изясни, че с изключение на експозиции би трябвало да има и диспути. Министърът посочи, че не цялата Червена къща е благосъстоятелност на Националната художествена изложба, защото наследниците са си върнали част от нея.

“Досега фондацията, която беше наемател, в действителност веднъж е наемател на нашите пространства, повторно на другите собственици”, изясни Банов. По думите му културното ведомство би трябвало да заплаща наем, в случай че желае къщата на Андрей Николов да стане къща- музей.

“Червената къща” е план на фондация “Гъливер клиринг хауз”, съучредител на която е една от собственичките на тясно обвързваното с Прокопиев електронно издание Медиапул- Десислава Гавраилова, а в самата Червена къща се подвизава Огнян Минчев, причисляван към идеолозите на Агнешките главичики.

Гавраилова- Кръстева в действителност е главно звено в грантаджийските схуми, въртени от шефа на неправителствени организации, свързани с Хидрата. НПО-та, свързани с магистратите, юристите и т.нар специалисти, протестиращи от заран до вечер по телевизионни студиа, онлайн издания и диспути в интерес на мафиотската ламя, са лапнали през годините субсизии от над 33 млн. лв., повече от 21 млн. от които са от "Америка за България " и обвързвания със Сорос институт "Отворено общество ". Немалка част от лекциите и дискудиите, с които се оправдават парите по плановете, са провеждани точно в "Червенат къща ", чийто притежател е Десислава Гавраилова- Кръстева.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР