Червеи, бръмбари, мухи, какавиди - отглеждането и преработката на насекоми

...
Червеи, бръмбари, мухи, какавиди - отглеждането и преработката на насекоми
Коментари Харесай

Фабриките у нас за мухи и бръмбари - цял рояк, ще ни правят световен лидер

Червеи, бръмбари , мухи , какавиди - развъждането и преработката на инсекти се оказа задоволително огромен бизнес в България, че да се снабди със своя асоциация. Днес седем заводи за инсекти се сплотиха, с цел да борят отрицателните настройки на популацията по отношение на производството им.

Задачата ще е много сложна, демонстрира опитът на една от тези компании - " Насекомо ", в Софийско. " Насекомо " първо си навлече гнева на жителите на Елин Пелин, които твърдяха, че ги изтезават ужасни миризми, а по-късно подвигна на митинг и жителите на Лозен, където счита да се реалокира. Лозенчани блокираха през април " Цариградско шосе " с лозунги " Лозен желае да диша ".

" Насекомо " създава протеиново брашно за фуражи, храна за домашни любимци, масло от инсекти за фуражи и козметика, почвен подобрител за биоземеделие, като суровината за всичко това е черна муха - боец. Именно тя смущава популацията на Елин Пелин и Лозен, което счита, че производителите би трябвало да се върнат там, откъдето идват - във Франция.

У нас има и три компании - “Азенофф Байотех ”, „ М-фотон “ и „ VBF Pro “, които отглеждат брашнен бръмбар и брашнен червей.  „ Енто Проджект “ прави брашно от щурци. „ Суперморио “ отглежда супербрашнен червей, а " Био Стопанство Лопянко " създава органична копринена прежда и различен протеин от копринена какавида.

Към момента 2 милиарда души или 1/4 от популацията на планетата употребява инсекти на ежедневна база, акцентират в своя изгода от новата асоциация. Най-голямата плантация за инсекти в света сега се построява във Франция и ще създава 100 000 тона артикули от инсекти годишно. ​

От асоциацията считат, че България може да стане водач в производството и износа на протеини, тор и прочие Оттам акцентираха, че в този момент сме подвластни от импорт на фуражи, като Европейски Съюз внася 74% от всички високопротеинови материали, които употребява. Само Украйна е осигурявала на Европейски Съюз 57% от вноса на царевица, 42% от общия импорт на рапица и 47% от общия импорт на слънчогледови шротове.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР