Чернокожите в тази страна са научени, че трябва да бъдат

...
Чернокожите в тази страна са научени, че трябва да бъдат
Коментари Харесай

Урокът към чернокожите деца в САЩ: Подгответе се за расизъм

" Чернокожите в тази страна са научени, че би трябвало да бъдат два или три пъти по-добри, с цел да реализиран нещо. Ние постоянно сме деликатно следени ", споделя Арик Люис в репортажа на Катарина Вилхелм за немската телевизия Das Erste под заглавие Vorbereiten auf den Rassismus (Подгответе се за расизъм).
Той към момента може да си спомни, когато родителите му почнали да приказват за расизъм, за обстоятелството, че като черен американец той няма същите шансове спрямо белите в Съединените щати. " Винаги сме наясно, че хората ни възприемат като " разнообразни ". Това е задължение, с което се научаваш да живееш ", споделя той.
Люис живее в Лонг Бийч, Калифорния. За времето в колежа в Индиана той се среща с хора, които в никакъв случай до момента не са срещали негър.
Коректно държание към полицията
В Съединените щати има специфичен термин за този диалог сред деца и техните родители: " Говоренето ". Черните деца се образоват на шестгодишна възраст или даже по-рано по отношение на обстоятелството, че би било по-добре да не влизате в спор с полицията и в случай че вдигнете ръце, би трябвало да сте спокойни и другарски настроени. Рискът: принуждение или даже гибел - родителите разискват това с децата си.
Видео, което сега се споделя хиляда пъти в обществените медии, дава глас на черните деца, които изясняват по какъв начин биха се справили с служителите на реда в сериозни обстановки: " Бъдете извънредно общителни, когато говорите с полицията, в това число учители, хора на позиции във властта, тъй като те имат опция да създадат живота ви по-труден ", се споделя в него.
Образователна полемика: всекидневието на черните фамилии
Официалната статистика демонстрира, че чернокожите са по-голямата част от убитите от полицейско принуждение. Следователно " Беседата " е част от всекидневието на черните фамилии. Фактът, че доста бели хора знаят малко или нищо за това, се дължи и на това, че белите родители просто не би трябвало да приказват с децата си за това, споделя Джелани Памърт от Портланд: " Обикновено белите хора не приказват на децата си за расизъм. За черните родители това е от значително значение, също по този начин тъй като децата ще се сблъскат с него в някакъв миг, в грижите за деца, в учебно заведение. Черните деца доста бързо осъзнават своя статус и цвят на кожата. "
Детска брошура като пособие за родители
Джелани Мемори издаде " Детска книга за расизма " - книга за расизма за деца на пет и повече години. Авторът като черен татко на 6 деца излезе с концепцията и сподели: " Децата нормално нямат толкоз доста проблеми с нея, колкото бихте си помислили. През множеството време не е неловко децата, само че възрастните да приказват за това. " Книгата желае да им даде думите, с които да стартират диалога.
Препоръката на създателя - бъдете почтени и назовете съответно нещата, осигурете подтекст на децата. Те бързо биха задали верните въпроси. Той също приказва с децата си за актуалните демонстрации: " Децата ми бързо схванаха, че не е добре да убият някого. Особено, когато този човек не е въоръжен. Реакцията им беше тъга, а по-късно яд. И по този начин можете да по-късно им обяснете за какво има митинги и даже протести. "
Подгответе се за живота
Филмовият редактор Люис също има дете - тригодишна щерка. Той към този момент приказва с нея по тематики като неправда и евентуално скоро също за расизъм и полиция, даже и да го натъжава: " За страдание аз сигурно ще отнеса част от нейното детството. Но би трябвало да я приготвя за света и какво я чака нея и хората, които наподобяват на нея ".
Превод: Ганчо Каменарски
Още: " Аутопсия: Флойд е имал COVID-19, открити са и следи от опиати "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР