Чернокожа, глуха служителка на Google, която е била приветствана на

...
Чернокожа, глуха служителка на Google, която е била приветствана на
Коментари Харесай

Чернокожа, глуха служителка на Google, обявена за успешен пример за разнообразие сега съди компанията за дискриминация

Чернокожа, глуха служителка на Гугъл, която е била приветствана на корпоративни събития и в обществените медии като образец за триумф на приобщаващото работно място на колоса в търсенето в този момент упреква компанията в дискриминация въз основа на увреждането и расата си.

Във взривоопасен правосъден иск, подаден в Северния окръг на Калифорния в Съединени американски щати, Джалон Хол – първият и единствен негър и ням чиновник в Гугъл упреква Gоogle, че е лимитирала достъпа ѝ до жестомимични преводачи месеци откакто е почнала работа.

В жалбата си работничката разказва управническата среда в Гугъл като враждебна и натоварена с расизъм.

„ Гугъл ме употребява, с цел да наподобява приобщаваща към общността на глухите и към общността на хората с увреждания като цяло. В реалност те би трябвало да се оправят по-добре. “

казва Хол пред Wired

В LinkedIn Гугъл е похвалила Хол за това, че „ оказва помощ за разширение на опциите за чернокожите глухи експерти “, а в Instagram корпорацията е показала изследователския анализатор „ за това, че прави #LifeAtGoogle по-приобщаващ “.

Служителите по асортимент на личен състав на Гугъл са дали обещание на Хол, която се причислява към Гугъл като модератор на наличие през 2020 гoдина, че ще бъдат обезпечени жестомимични преводачи. Месеци по-късно на Хол е предоставено да ползва разпоредбите за сигурност на децата в YouTube. Според издание Wired обаче, мениджърите са отказали преводачи да оказват помощ на Хол при прегледа на наличието.

Лишена от преводача си, Хол рядко реализира квотата от 75 видеоклипа, които всеки модератор би трябвало да прегледа в границите на 8-часов работен ден. Често ѝ се случвало да изгледа цяло видео, от време на време надхвърлящо един час, преди да разбере, че не може да оцени съответно наличието му.

Хол споделя, че мениджърът ѝ я е нарекъл „ нападателна чернокожа глуха жена “ и ѝ е предложил „ да си затваря устата и да поеме ролята на продавач “.

„ Чувствах се унизена, осъзнавайки, че кариерата ми не се развива. “

споделя тя пред Wired

След три години работа в Гугъл Хол към момента заема позицията на чиновник от второ равнище. Докато по-голямата част от чиновниците на компанията минават към трето равнище в границите на този интервал от време.

Миналата седмица Гугъл подаде молба за отменяне на желае с аргумента, че претенциите са предявени прекомерно късно. Компанията въпреки всичко не отхвърля обвиняванията.

Преди да подаде иск, служителката е подала три тъжби в отдел „ Човешки запаси “, които не са довели до особена смяна. По думите ѝ тя е останала в Гугъл, с цел да насърчи по-добрите условия на труд за другите.

„ Би било егоистично да напусна Гугъл. Заставам на мястото на тези, които постоянно са изтласквани настрана. “

казва Хол

Чернокожите чиновници и чиновниците с увреждания са малцинство в Гугъл – компания с близо 183 000 чиновници.

Групата на глухите и трудночуващите чиновници на Гугъл се състои единствено от 40 членове. Наред с персоналното заплащане Хол изиска от Гугъл да вкара политики за подсилване, с цел да подсигурява, че бъдещите чиновници получават рационално пригаждане и имат равни благоприятни условия „ тъкмо както другите нечернокожи глухи чиновници с увреждания “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР