Черно море Живеещи във варненския квартал Левски" за пореден път протестираха

...
Черно море
Живеещи във варненския квартал Левски" за пореден път протестираха
Коментари Харесай

Варненци протестираха срещу проект за строеж до отводнителен канал

Черно море Живеещи във варненския квартал " Левски " за следващ път стачкуваха против плануваното строителство на сграда до канала за дъждовна вода, който минава през региона. Притесненията им са провокирани от обстоятелството, че регионът е неустойчив и може да се свлече, а при пороен дъжд е допустимо да стане наводняване. Парцелът, върху който ще се строи, е реституиран.

Според протестиращите, посредством реализирането на плана ще бъде унищожени част от дерето и намиращите се наоколо детска площадка, зелени площи и алея, свързваща базар "Левски " с Техническия университет.

Собственикът на терена споделя, че разполага с всички нужни документи и че градежът няма да засегне нито отводнителния канал, нито пешеходната алея. Според хората в региона, той е заплатен преди години и правото му на благосъстоятелност не би трябвало да се възвръща. Протести против застрояването на имота имаше и преди три години, тогава от Община Варна обявиха, че ще потърсят и ще намерят решение на казуса, само че до този миг останаха единствено с обещанията. Как ще завърши този проблем, продължаваме да следим и в идващите дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР