Черно море загуби с 2:3 от Левски на своя стадион

...
Черно море загуби с 2:3 от Левски на своя стадион
Коментари Харесай

Черно море падна с 2:3 от Левски на Тича. Радослав Василев с два гола за моряците

Черно море загуби с 2:3 от Левски на своя стадион " Тича " в мач от 24-ия кръг на Първа професионална лига. Варненци играха добре, само че не съумяха да осъществят няколко доста положителни положения. " Сините " пък приключиха с 10 индивида, откакто Антонио Вутов бе изпъден от арбитъра Станислав Тодоров.

Самият Вутов беше прецизен в 20-ата минута с прекрасен удар от 18 метра, а минута по-късно Радослав Василев изравни със сериозна доза шанс. Паулиньо върна преднината на гостите в 38-ата минута. Вутов беше изпъден с пряк червен картон в 54-ата минута. Давид Яблонски обаче с глава вкара трети гол в 65-ата минута. Ради Василев понижи в 76-ата минута.

" Сините " започнаха по-активно срещата. Паулиньо беше доста деятелен по лявото крило, а Роман Прохазка опитва удар отдалеко, който Благой Макенджиев избави. Домакините отвърнаха с изстрел на Георги Илиев, който попадна в ръцете на Николай Кръстев. Сантиметри разделиха Ривалдиньо от първи гол, защото бранител мазета топката от главата му. Гостите имаха искания за дузпа, откакто съгласно тях, Василев игра с ръка при центриране на Гомес. Преди това Петър Витанов рискува, като влезе остро в краката на Паулиньо в наказателното поле, само че първо мазета топката. В 20-ата минута Вутов даде задатък на столичани. Осмицата получи топката от Прохазка, след което финтира двама бранители и с прекрасен шут от 18 метра, прати топката в долния десен ъгъл на Макенджиев. Голът беше втори за младежкия национал през този сезон в елита. При идната офанзива отбраната на Левски обаче сбърка и Радо Василев изравни. Нападателят засече подаване отляво на Огнянов, Кръстев избави, само че последва рикошет във Василев и топката спря в мрежата. Попадението беше негово второ за клуба и общо шесто за сезона в Първа лига. Министърът на спорта Красен Кралев, който е почитател на " моряците " и някогашен президент на клуба, приветства попадението на домакините от ложата на " Тича ". Ривалдиньо стеля в навън с глава, а Кръстев избави удар на Огнянов, който беше покрай цялостен поврат. В 31-ата минута целият състав на Левски изиска от Станислав Тодоров втори жълт картон за Огнянов, за игра с ръка в центъра на терена. Три минути по-късно Фенуш бе спрян от несъществуваща засада, а секунди по-късно прати топката в мрежата, само че при спряла игра. В 38-ата минута Вутов изведе Паулиньо, който надбяга Зехиров и Цветков, след което технично вкара за 1:2. Това е негово първо попадение за клуба. Удар на Илиев беше париран от Белаид, а при добавката Огнянов стреля в навън. Секунди преди края на първата част Кузма беше спрян от противоречива засада.

Втората част стартира с удар на домакините над гредата. Ривалдиньо опитва удар с десния крайник, само че завоюва единствено корнер. Антонио Вутов беше изпъден за удар без топка в 54-ата минута. Най-добрият на терена до този миг изрита Хасани пред очите на страничния рефер. Футболистът първо влезе остро в краката на бранителя, откакто загуби топката и след това ритна Хасани. В 62-ата минута Кръстев избави " сините ". Младият вратар показва отличен инстикт, като парира страхотна странична ножица на Георги Илиев, която отиваше под гредата. Ривалдиньо беше сменен от Станислав. Костов, като " сините " започнаха да играят в скица 4-4-1. Голмайсторът на отбора Давид Яблонски усили преднината на столичани в 65-ата минута. Бранителят засече с глава центриране от фаул на Гомес, отбелязвайки своя осми гол от 20 мача. Десет минути по-късно Василев още веднъж прати топката в мрежата на Кръстев. Таранът беше прецизен с глава, засичайки чудесно цетриране на резервата Дани Кики. Веднага по-късно Зехиров се разноски през цялата отбрана на Левски, само че стреля право в ръцете на вратарая.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР