Черно море не принадлежи на Русия, защото там има и

...
Черно море не принадлежи на Русия, защото там има и
Коментари Харесай

Зеленски: Черно море не принадлежи на Русия

Черно море не принадлежи на Русия, тъй като там има и други страни, в това число Украйна, Турция, Румъния и България.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11245
Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, който през вчерашния ден посредством видеоконферентна връзка приказва пред делегатите на 14-годишния Аспенски конгрес за сигурност, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Укринформ. " Наистина търсим способи (за деблокиране на Черноморската зърнена самодейност - бел. ред.). Разговаряхме с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, аз персонално приказвах с него. Разговарях с президента Ердоган, с цел да обсъдим рецесията. Виждаме способи за излизане от нея. Ако успеем, в случай че Ердоган успее, в случай че Организация на обединените нации стане още по-силна, мисля, че всички ще станем очевидци на сполучливо развиване на нещата ", сподели Зеленски.

Той акцентира, че Черно море не принадлежи на Руската федерация: " Там са Украйна, Турция, Румъния, България. Ние беседваме с всички страни от Черноморския район. Имаме основни прагматични човешки връзки и, което е доста значимо, правни връзки с всички, с изключение на с Русия. Русия счита, че Черно море е чисто съветско ", съобщи Зеленски. 

В същото време президентът означи, че както на обществото, по този начин и на армията в Русия им липсва мотивация и единение, защото Руската федерация не може да реализира нито победи на бойното поле, нито в икономическата сфера.

Украинският водач също по този начин прикани света да не губи единството, което е нещо наложително за спечелилите в днешната действителност.

Укринформ напомня, че на 22 юли 2022 година в Истанбул Украйна, Русия, Турция и Организация на обединените нации, подписаха съглашения за деблокиране на украинските пристанища и за обновяване на износа на украинско зърно. Три украински пристанища - Одеса, Черноморск и Пивден - бяха деблокирани за прекосяване на цивилен плавателни съдове. В рамките на Черноморската зърнена самодейност по море се изнасяше освен зърно, само че се осъществяваше експорт на минерални торове. За повсеместен контрол и съгласуваност на използване на тези договорености в Истанбул беше основан Съвместен координационен център, който действаше под егидата на Организация на обединените нации. На 17 юли Русия съобщи, че прекратява присъединяване си в съглашението с Турция и Организация на обединените нации по Черноморската самодейност за износа на зърно, напомня Укринформ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР