„Черната кутия“ на разбилия се през месец юни в Черно

...
„Черната кутия“ на разбилия се през месец юни в Черно
Коментари Харесай

Извънредно: Отварят черната кутия на катастрофиралия МиГ-29 ...

„ Черната кутия “ на разрушилия се през месец юни в Черно море изтребител МиГ-29 ще бъде отворена през днешния ден в профилирана лаборатория в съветския град Курск. При случая, станал по време на нощно обучение, почина Валентин Терзиев, който посмъртно бе нараснал в чин подполковник.

„ Черната кутия “ бе открита след огромно търсене. Според Министерството на защитата, външната обвивка на кутията е била развалена. Изпращането на кутията в Русия се наложи, защото в България няма условия, при които информацията от нея да бъде изтеглена. Надеждите са, че след разчитането на наличието от производителите ще стане ясна и повода за случая, при който почина майор Терзиев.

Вдовицата на военния водач неведнъж изрази подозрение, че виновност за разбиването на изтребителя носят началници на майор Терзиев, които са позволили неточности при провеждането на нощното обучение в Черно море.

Изследването на наличието на „ черната кутия “ от съветските експерти ще се реализира в наличието на специалисти от българските военно въздушни сили.

" Този полет е воден от някой началник полети. Докарали са го за мен до подобен излаз. И са разчитали най-после, че за 5 секунди ще се оправи и ще обърне самолета. Не е взимал самичък решенията.

През цялото време поддържа връзка - разбрахте ли с кого е поддържал връзка - не. Не споделят. Завършекът на задачата може и да е пилотска неточност. Но за какво споделят " Полета протичаше обикновено ". Какво значи? Излез и кажи кой ръководеше, по кое време излетя, къде? Това е обучение. Не е загадка.

Когато всичко е било изправено и някой те е управлявал. И виждайки, че има нарушаване на сигурността, а той те води натам... за мен това си е просто... дори не преднамерено, а съзнателно ликвидиране ", безапелационна е дамата на починалия водач.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР