Черна прогноза за икономиката ни направи икономистът Кузман Илиев.Политическото безвремие

...
Черна прогноза за икономиката ни направи икономистът Кузман Илиев.Политическото безвремие
Коментари Харесай

Черна прогноза за икономиката. Експерт каза как да се предпазим

Черна прогноза за стопанската система ни направи икономистът Кузман Илиев.

Политическото безвремие има и хубава страна – политиците могат да обяснят на електората, че България има потребност от финансова непоклатимост. Опасността е не да не може да влезем в еврозоната в близко бъдеще, а да застрашим валутния ръб, което е злокобен сюжет, разяснява Илиев през БНР.  " Трябва да замразим бюджетите, тъй като свикнахме в тази мътна вода всеки да лови риба ", прикани той.
-->
Някой заблуждаваше обществено слабите хора, че като тегли дълг, прави нещо положително за тях, разяснява още икономистът.

" Някой ги лъже в очите и ги обира. Сега имаме исторически късмет политиците да си измият ръцете със служебния кабинет, безусловно, и да не усилват разноските по неестествен метод посредством дълг. ", сподели Кузман Илиев.

Според него рестриктивната политика би трябвало да се ползва няколко години.

" Ние свикнахме да живеем назаем, да вършим доста рискови неща, които вършат по този начин, че освен задлъжняват бъдещите генерации, настоящето потомство живее под опциите си. ", сподели още специалистът.

Глобалната икономическа обстановка е отрицателна, нашият експорт ще бъде ударен, приходите ще намалеят. Отваря се огромна дупка в хазната, която се цялостни с дълг, който е все по-скъп, разясни още Кузман Илиев.

Ако няма мир, в случай че няма енергийна тактика и България в тази световна електрификация не знае къде се нарежда, след година-две може да внася извънредно безценен ток и да смаже промишлеността си, предизвести икономистът.

" Средносрочно влизаме във феноменална рецесия, която единствено ще разпалва най-голямата рецесия – демографската, тя е ужасяваща. Обричаме идващите генерации на дебългаризация.

Ако не приоритизираме, в случай че не изберем с дребното ни запас какво да вършим, няма да ни бъде ", счита Илиев.

" Пътувам от Северозападна България към София. Пътят е все е дно сте в Бахмут. Ако ние не използваме финансовата стратегия на страната да модернизираме нашата инфраструктура, цели райони в един миг ще се стопят и ще изчезнат, а ние си приказваме по какъв начин да санираме постройките с ПВУ, в който сме си дали обещание, че половината енергетика ще си я затворим. Това е политическо късогледство и безвремие! ", предизвести Илиев.

В българските търговски вериги единствено 1/3 от стоките са български, посочи той. По думите му влизаме в остра енергийна рецесия, а конюнктурата, която прави цените високи, няма да изчезне. Затова е нужна сериозна тактика по какъв начин да облекчим нашите производители.

Целта е да създадем " прогнозируема среда, в която няма нервност ", заключи Кузман Илиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР