Черешоберът в Кюстендилско, който започваше от 1 юни, сега ще

...
Черешоберът в Кюстендилско, който започваше от 1 юни, сега ще
Коментари Харесай

Цакат ни с кюстендилски череши по пазара, пък те още зелени

Черешоберът в Кюстендилско, който започваше от 1 юни, в този момент ще закъснее с към двe седмици поради неприятните метеорологични условия, споделиха аграрни производители. Прогнозите са и за по-слаба годишна продукция.

Черешоберът в Кюстендилско закъснява до такава степен, че някои локални производители се майтапят, че кюстендилските череши ще се ядат... наесен. Плодовете са още зелени, ще би трябвало да зреят още най-малко десетина дни.

" За страдание ще закъснее. Не единствено ще закъснее, само че нямаше хубаво опрашване и черешите ще бъдат сензитивно по-малко. Случи се неприятно опрашване по време на цъфтежа. Изкупната цена ще е над лев, само че по-нататък нещата не знам по какъв начин ще се развият ", сподели дългогодишният шеф на Института по земеделие край Кюстендил проф. Димитър Домозетов, представен от БНР.

Затова пък на доста места, където се продават череши в страната на цени по и над 10 лв. за кг, се афишират за " кюстендилски ". Това е комерсиална реклама, череши от Кюстендилско към момента не са брани и не се оферират на пазара, разясняват от земеделските кооперации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР