Черешата е първият плод, който се появява през топлия сезон.

...
Черешата е първият плод, който се появява през топлия сезон.
Коментари Харесай

Полезните череши

Черешата е първият плод, който се появява през топлия сезон. Този плод е апетитен, благоуханен, може да бъде сладостен или сладко-кисел на усет и има доста потребни свойства.

Полезни свойства
Черешите съдържат доста витамини от разнообразни групи, които усъвършенстват здравето и понижават риска от болести.

Колкото по-тъмна е черешата, толкоз повече потребни хранителни субстанции съдържа. За хората с високо кръвно налягане най-подходящи са тъмночервените или черните череши.

Но има и други свойства:
Витамин С поддържа имунната система и здравето на кожата. Калият взе участие в работата на нервната система, стабилизира налягането и оказва помощ на мускулите да се свиват.

Сладките череши съдържат кумарини, които оказват помощ да останем бодри и поддържаме тялото в добра форма.

Полезен при бъбречни болести, защото има диуретични свойства. Подпомага черния дроб и храносмилателната система. Ефективен при запек и болки в стомаха.

Намалява болката при артрит, ревматизъм и подагра.

Можете освен да ядете череши, само че и да ги употребявате като лекарство. За да се отървете от главоболието, би трябвало да смелите черешата до положение на каша, да поставите кашата на челото си и да я държите там за към 10-15 минути.

Освен това черешите са отличен козметичен артикул. Маските от него отстраняват кератинизирания пласт на кожата, понижават порите, подхранват и овлажняват кожата на лицето.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР