Чепеларе отбелязва 26 години от златния олимпийски медал на Екатерина

...
Чепеларе отбелязва 26 години от златния олимпийски медал на Екатерина
Коментари Харесай

Чепеларе отбелязва 26 години от златния олимпийски медал на Екатерина Дафовска

Чепеларе отбелязва 26 години от златния олимпийски орден на Екатерина Дафовска с богата стратегия, оповестиха от Общината.

На 9 февруари - петък обичайно ще се провежда състезателен празник в чест на Дафовска, с цел да се означи и помни единственият златен олимпийски орден по биатлон, който тя донесе за България от Зимна Олимпиада в Нагано 1998 година

Тази година се навършват 26 години от спечелването на медала от чепеларската биатлонистка и това ще бъде маркирано с доста игри и надпревари за втора поредна година във обновения детски зимен център за начално образование " Дьортевото " в град Чепеларе.

Програмата ще запоне в 9:15 часа с приветствия от кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев, персонално от самата олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска и сноубордист номер 1 на България Радослав Янков.

От 09:30 часа започват надпревари по дърпане с гуми и дърпане с въже за възпитаници от 1 до 7 клас. От 11:00 часа е занимателното съревнование по втурване с шейни вид „ лопатка “ за възпитаници от 1 до 4 клас. Най-малките ще бъдат зарадвани с разнородни щафетни игри.

Желаещите ще могат да се насладят на топъл билков чай . От 12:00 до 13:00 часа Семеен кодекс „ Рожен Чепеларе - 2016 “ с Председател Екатерина Дафовска ще показват пукотевица с лазерна пушка.

В 13:00 часа стартират Състезанията по ски и сноуборд (слалом) за девойки и момчета в разнообразни възрастови групи. След награждаването на класиралите се в надпреварите, от 15:30 часа ще бъде обновена традицията от 2003 година „ Хвани кашкавалената питка “.

От 17:00 часа снежното олимпийско празненство в Чепеларе ще продължи с посетител DJ Damyanov, въодушевление и вкусни храни и напитк и. Снежният парк действа гратис за децата, гостите и жителите на Общината.

Разполага с оръдие за неестествен сняг и машина за обработка на пистата , транспортна ски пътека, фургон за преобличане и предпазване, шейни вид „ лопатка “ и други. В тазгодишното осъществяване на събитието съорганизатори и спонсори са „ Пампорово “ АД и Сдружението на хотели, ресторантьори и търговци в града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР