Челси загуби гостуването си на Мидълзбро с 0:1 в първи

...
Челси загуби гостуването си на Мидълзбро с 0:1 в първи
Коментари Харесай

Мидълзбро изненада Челси и мечтае за финал

Челси загуби гостуването си на Мидълзбро с 0:1 в първи полуфинален мач от шампионата " Карабао Къп ". Футболистите на Майкъл Карик могат да бленуват за край преди реванша в края на месеца.

Единственото попадение падна в 37-та минута след хубава по този начин на домакините и добър завършващ удар на Хейдън Хакней.

В добавеното време на първата част пък Коул Палмър направи абсурден пропуск, откакто от непосредствена непосредственост стреля над вратата.

" Сините " натиснаха през втората част, само че домакините се защитаваха добре и нови попадения не паднаха.

Развоят от този двубой ще бъде решен на 23-и януари на " Стамфорд Бридж ".

Още в първата минута Ливай Колуил направи неверен пас и подри топката на Лате Лат. Атакуващият футболист на гостите напредна и шутира, само че бе натиснат от Аксел Дисаси и се строполи на земята. Лат се контузи в обстановката и се наложи Майкъл Карик да прави ранна промяна.

Малко по-късно Челси отговори с удар на Коул Палмър, само че Гловър избави.

Преди да са изтекли и 20 минути игра се наложи Мидълзбро да прави втора насилствена промяна. Нони Мадуеке влезе в единоборство с Алекс Бангура. Играчът от Сиера Леоне остана да лежи на тревата, след което се разбра, че би трябвало да бъде сменен.

Половин час след първия съдийски сигнал блесна и Нони Мадуеке. Крилото проби със страховит дрибъл, само че в последния миг бе спрян и " сините " завоюваха единствено корнер от обстановката.

Минута по-късно топката бе подарена на Коул Палмър, който погледна към вратата, стреля, само че не откри очертанията.

В 37-та минута Мидъзбро откри резултата. Айзая Джоунс бе изведен със страховит дълъг пас. Фланговият футболист задържа топката, след което подаде към Хейдън Хакней. Полузащитникът на " Боро " стреля с едно допиране и откри ъгъла на вратата.

Челси бе доста покрай възобновяване на паритета в мача против Мидълзбро. В добавеното време на срещата Енцо Фернандес затрудни стража на домакините, а Коул Палмър дебнеше, с цел да добави топката в мрежата. Всичко се разви по проект за " сините ", само че в решаващия миг Палмър прати топката високо над напречната греда.

Втората част стартира с хубава офанзива и удар на Мадуеке, който обаче още веднъж е отразен от Том Гловър.

За четвърт час игра от второто полувреме се усети тежък напън от момчетата на Почетино. Стигна се до няколко положителни благоприятни условия, само че гол по този начин и не падна.

Постепенно футболистите на " боро " усаха да пренесат играта в по-предни позиции. Стигна се и до рискови контраатаки, само че резултатът не се промени.

Челси продължи да търси гола, само че оасните положения липсваха. Армандо Броя се ояви от скамейката и в 80-та минута насочи изстрел от дребен ъгъл, само че и той не съумя да означи.

Така Мидълзбро мечтае за край преди реванша на 23-и януари.

FT Мидълзбро - Челси 1:0

1:0 Хейдън Хакней 37'

Стартови сформира:

Мидълзбро: 23. Гловър, 3. Ван ден Берг, 4. Барлейзър, 6. Фрай, 7. Хакней, 9. Лате Лат, 11. Джоунс, 16. Хоусън (К), 24. Бангура, 25. Крукс, 27. Енгел

Натсавник: Майкъл Карик

Our team
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР