Челси все по-активно търси нов нападател през януари, за да

...
Челси все по-активно търси нов нападател през януари, за да
Коментари Харесай

Кой е най-вероятният нов голаджия на Челси този януари

Челси все по-активно търси нов нападател през януари, с цел да реши незабавно големия проблем в офанзивата на отбора на Маурицио Сари. „ Сините” се борят на четири фронта и им би трябвало сигурен голмайстор, откакто Оливие Жиру и Педро сега са контузени, а Алваро Мората има единствено 5 гола този сезон в Премиър Лийг. Това кара Сари от време на време да залага на Еден Азар на върха на офанзивата, но не е идеалният вид. Ето кои са в листата на Челси.

ЕДИНСОН КАВАНИ

Ако ви е необходим гарантиращ голове нападател, няма потребност да гледате по-нататък. Със 183 гола в 262 мача за Пари Сен Жермен, Единсон Кавани си остава един от най-резултатните играчи в Европа, а и не демонстрира признаци на отмалялост – този сезон 31-годишният уругуаец има 13 точни попадения в 18 срещи.

Твърди се, че Челси готви оферта от 50 млн. паунда за Кавани, което може да е задоволително да накара ПСЖ да го освободи от настоящия му до 30 юни 2020 година контракт.

След като се потвърди в Италия (104 гола в 138 мача за Наполи) и Франция, предизвикването да се доутвърди и в Англия може да е прекомерно изкусително за стрелеца. Той получава в Париж по 16,5 млн. паунда годишно, 317 000 седмично, така че евентуално ще би трябвало да понамали финансовите си искания, с цел да пристигна на „ Стамфорд Бридж”. В Челси също по този начин постоянно не са склонни да оферират дълготрайни контракти на играчи на над 30 години.

Никой не може обаче да оспори, че покупката на Кавани наподобява най-сигурният залог за решение на сегашния голов проблем на „ сините”.



ГОНСАЛО ИГУАИН

Този трансфер може да удари с един патрон два заека, тъй като, с изключение на довеждането на добър голаджия, може да провокира и напускането на Мората. Испанецът не оправдава платените за него 65 млн. паунда и може да бъде пратен чартърен в Милан, като Гонсало Игуаин пристигна в другата посока. Самият 31-годишен аржентинец сега е преотстъпен на „ и росонери” от Ювентус, където не държат изключително да си го връщат.

Сари работи с Ел Пипита в Наполи през сезон 2015/16, в който голямата му ефикасност докара до покупката му за 75 млн. паунда от Юве. Затова нападателят несъмнено с удоволствие би се събрал още веднъж с треньора, опитал се безрезултатно да го вземе при себе си малко след своето идване на „ Стамфорд Бридж” предишното лято.

Игуаин се разписа 8 пъти в 20 мача за Милан този сезон – нелоши индикатори за представящ се под упованията тим, а тези му в Реал Мадрид, Наполи и Ювентус са гаранция, че би късал мрежи и в Англия.



КАЛЪМ УИЛСЪН

Ако се търси по-наблизо, британският национал е претендент, свързван от много време с лондончани. Сега 26-годишният нападател на Борнемут прави най-хубавия си сезон в кариерата с 10 гола, повиквателна за националния отбор и тъкмо попадение в контролата със Съединени американски щати през ноември м.г. Освен това помощник-мениджърът на Челси Джанфранко Дзола призна за „ интерес” към стрелеца преди четвъртфинала за Купата на лигата предишния месец против „ черешките”.

Миналата седмица те привлякоха Доминик Соланке от Ливърпул за 19 млн. паунда и се заприказва, че това може да отвори вратите на изхода за Уилсън. Преотстъпването на Джърмейн Дефоу в Рейнджърс и травмата на Соланке, вадеща го от строя до февруари, обаче евентуално значат, че договорка няма да има през януари, още повече при спада в резултатите на Борнемут и свличането в долната половина на таблицата в лигата. Също по този начин мощен втори полусезон за Уилсън може да усили още цената му и да докара до наддаване през лятото.

Челси би трябвало да мисли и за квотата от домашно тренирани играчи, като условието за Премиър Лийг е клубовете да имат минимум по осем, играли в Англия най-малко три години преди навършването на 21. И в случай че Сеск Фабрегас, Дани Дринкуотър, Гари Кейхил, Андреас Кристенсен, Роб Грийн и Виктор Моузес или ще изоставен, или е евентуално да изоставен, подписването с Уилсън би помогнало с една от квотите.



КАРИМ БЕНЗЕМА

Друго свързвано с прекосяване на „ Стамфорд Бридж” име е това на френския нападател на Реал Мадрид. Европейският и международен клубен първенец може и да прави много неприятен сезон за своите стандарти, но Карим Бензема продължава да е непрекъснат и има 12 гола в 28 мача във всички надпревари. Общо 31-годишният стрелец има 204 точни попадения за десетилетието си на „ Сантиаго Бернабеу”, въпреки че остава чувството, че стадият му там върви естествено към своя край.

В Челси биха приели с отворени прегръдки нападател с такива грабителски инстинкти и умения да прави играта, като коефициентите за договорка непрекъснато се смаляват. Към момента Бензема обаче като че ли е План Б, като един от тримата изброени нагоре наподобява по-вероятно да пристигна при лондончани.
Адам Шерголд, „ Дейли Мейл”

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР