Челси спечели Лига Европа, след като победи Арсенал с категоричното

...
Челси спечели Лига Европа, след като победи Арсенал с категоричното
Коментари Харесай

Челси подчини Арсенал и спечели Лига Европа

Челси завоюва Лига Европа, откакто победи Арсенал с безапелационното 4:1 на финала на шампионата, който се игра в азербайджанската столица Баку.
 Челси и Арсенал оформиха британски край и в Лига Европа
Първото попадение в мача бе дело на Оливие Жиру, който вкара с глава в 49-ата минута и по този метод наказа своя някогашен тим. Педро удвои преднината на " сините " от Лондон в 60-ата, а Еден Азар вкара два гола в 65-ата минута от дузпа и 72-ата, с цел да оформи сериозната разлика в класите на двата тима. Почетното попадение за " артилерисите " бе дело на Алекс Иуоби в 69-ата минута.

Така Челси завоюва шампионата за повторно в своята история, откакто лондончани се поздравиха с триумфа и през сезон 2012/2013. Това е и първи трофей за мениджъра Маурицио Сари отпред на тима, само че бъдещето на италианеца сигурно още не е ясно.

Арсенал можеха да намерят място в Шампионска лига за идната акция единствено, в случай че вдигнат тази купа. Мениджърът им Унай Емери знае добре по какъв начин да го направи, откакто три пъти завоюва Лига Европа със Севиля. Тази вечер обаче Фортуна не бе с него.

Мачът бе специфичен и за вратаря Петер Чех, който стопира с футбола. Той е някогашен футболист точно на Челси. Очаква се той да се завърне при " сините " от Лондон, само че като шеф.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР