Челси се класира на полуфиналите в Шампионска лига, въпреки че

...
Челси се класира на полуфиналите в Шампионска лига, въпреки че
Коментари Харесай

Челси не си даде много зор срещу Порто, но продължава напред

Челси се класира на полуфиналите в Шампионска лига, макар че загуби 0:1 четвъртфиналния мач реванш против Порто, който още веднъж се игра в Севиля на стадион „ Рамон Санчес Писхуан “ поради COVID-19 ограниченията. Единственото попадение в дуела падна надълбоко в добавеното време, а негов създател бе Мехди Tареми. Лондончани завоюваха първата среща с 2:0 и по този начин се класираха за полуфиналите на шампионата с общ резултат 2:1, където ще се изправят против спечелилия от двойката сред Реал Мадрид и Ливърпул.

Челси изигра доста прагматично мача и контролираше мача през всички 90 минути. Лондончани не разрешиха никакви изненади и не оставиха никакви благоприятни условия пред португалския отбор и в реванша.

Футболистите на Томас Тухел играха доста рационално на база преднината, която бяха построили от първия мач. Те не започнаха непотребни опасности, само че в нападателен проект не сътвориха съвсем нищо значително.

От своя страна Порто по този начин и не рискува, търсейки поврат в четвъртфиналния конфликт.

Челси провежда добра офанзива в 27-ата минута. Н'Голо Канте подаде към Кай Хаверц, който бе изведен на добра позиция в наказателното поле на Порто, само че ударът му бе блокиран от Пепе.

Порто направи доста сериозен пропуск в 33-ата минута. Хесус Корона изскочи на доста добра позиция самичък против Едуар Менди, само че ударът му бе неакуратен, пращайки топката над напречната греда в навън.

Челси провежда добра офанзива в 54-ата минута. Мейсън Маунт подаде към Бен Чилуел, който незабавно комбинира с Кристиан Пулишич, само че той разочарова със завършващия си удар и пропусна от доста добра позиция в наказателното поле на Порто.

Челси разигра добре в 57-ата минута. Канте подаде към Мейсън Маунт, който стреля, само че в последния миг Манафа постави крайници си на пътя на топката и тя бе изчистена в корнер.

След центриране в наказателното поле на Челси в 65-ата минута последва удар с глава на Мехди Тареми, само че Едуар Менди се намеси и избави. Това беше първият прецизен удар в мача.

Кристиан Пулишич показва положителни механически умения в наказателното поле на Порто в 70-ата минута, само че в последния миг ударът му бе блокиран.

Шансел Мбемба стреля с глава в 85-ата минута, само че едва и право в ръцете на Едуар Менди.

Челси направи най-сериозния си пропуск в срещата във втората минута от добавеното време, когато Кристиан Пулишич бе изведен самичък против Агустин Марчесин, само че вратарят на Порто съумя да отрази удара му.

Единственият гол в мача падна в четвъртата минута на добавеното време на срещата. Нану центрира в наказателното поле на Челси, където Мехди Тареми с доста хубав ножичен удар вкара топката във вратата на Едуар Менди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР