Челси обяви нетна загуба от 121.3 милиона английски лири за

...
Челси обяви нетна загуба от 121.3 милиона английски лири за
Коментари Харесай

Челси обяви големи финансови загуби заради санкциите срещу Абрамович

Челси разгласи чиста загуба от 121.3 милиона британски лири за финансовата 2021/2022 година, а повода съгласно " сините " от Лондон са глобите на английското държавно управление към някогашния притежател Роман Абрамович. Руският милиардер разгласи клуба за продажба през март предходната година след началото на войната в Украйна.

По време на продажбата Челси не можеше да продава билети и това докара до тежък финансов удар по клуба. " Сините " си стъпиха на краката след завършването на договорката през месец май.

" По време на този интервал клубът бе стеснен в няколко направления, измежду които неналичието на мачдей приходи (от билети, мърчъндайз и други), както и сключване на контракти с футболисти и спонсори. Това усили разноските и се отрази доста на оборота на клуба. Финансовите рестрикции ще имат резултат и през идващите няколко години ", оповестяват от Челси.

Английският клуб прибавя, че оборотът е повишен от 434.9 до 481.3 милиона лири и това е резултат от завръщането на почитателите по стадионите след Covid-19 пандемията. Приходите от рекламата също бележат растеж до 177.1 милиона.

Челси бе закупен от капиталова група, водена от американския предприемач Тод Бьоли и " Клиърлейк Кепитал ". Те вложиха над 600 милиона лири за прехвърляния през лятото и тази зима.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР