Челси Манинг отново влиза в затвора. Бившата анализаторка от американското

...
Челси Манинг отново влиза в затвора. Бившата анализаторка от американското
Коментари Харесай

Челси Манинг отново влиза в затвора

Челси Манинг още веднъж влиза в пандиза. Бившата анализаторка от американското разузнаване беше наказана за пренебрежение към съда, написа Би Би Си.

Челси Манинг отхвърли да свидетелства пред Голямо жури. Това е втори следващ отвод, като Манинг прекара 2 месеца зад решетките за първия и беше освободена предходната седмица.

Съдията разпореди Манинг да остане зад решетките и да заплаща по 500 $ дневно санкция. Ако след 2 месеца продължава да отхвърля да свидетелства, санкцията се усилва на 1000 $ дневно.

Челси Манинг ще остане в ареста до момента в който не се съгласи да свидетелства или до момента в който не изтече мандата на Голямото жури, който е година и половина.

" Няма по-голямо непочтеност от отхвърли да изпълниш дъга си като жител на Съединените щати " , сподели арбитър Антъни Тренга на Манинг.

Бившата анализаторка отговори, че  " по-скоро ще почине от апетит в пандиза, в сравнение с да промени мнението си по въпроса " .

През 2013 година Челси Манинг беше наказана за шпионаж и разпространението на секретни документи, които тя изпрати на Уикилийкс.

През 2017 година Барак Обама опрости оставащите над 20 години затвор от присъдата на Манинг.

Американските управляващи проверяват Уикилийкс от години и сега се пробват да се доберат до съоснователя Джулиан Асандж, като подадоха искане за изгонването му от Англия.

Едно от обвиняванията към Асандж е, че дружно с Манинг са пробвали нелегално навлизане в компютри на федералните управляващи в Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР