Челси и Арсенал завършиха наравно 2:2 в зрелищно лондонско дерби

...
Челси и Арсенал завършиха наравно 2:2 в зрелищно лондонско дерби
Коментари Харесай

Челси изпусна два гола аванс срещу Арсенал във вълнуващо лондонско дерби

Челси и Арсенал приключиха наедно 2:2 в зрелищно лондонско дерби от деветия кръг на британската Висша лига. На " Стамфорд Бридж " " сините " имаха преднина от два гола, само че я изпусна в последните минути.


Дошлият от Манчестър Сити гений Коул Палмър изведе домакините напред в резултата след тъкмо осъществяване на дузпа в 15-та минута. Началото несъмнено бе за възпитаниците на Маурисио Почетино и още веднъж Палмър бе покрай гол под проливния дъжд в западен Лондон, само че изстрелът му мина около страничния дирек. " Сините " повишиха на 2:0 при започване на втората част, когато Михайло Мудрик осъществя първия си гол в домакинство на тима след асистенция на Конър Галахър.

Дъждът спря и Арсенал съумя да върне едно попадение посредством Деклан Райс, който се възползва от груба неточност на вратаря на Челси Роберт Санчес, който опита да откри съотборник, само че сбърка при паса и Райс откри вратата за 1:2 в 77-та минута. Седем по-късно влезлият от аварийна пейка Леандро Тросар засече на далечната греда центриране на Букайо Сака и възвърне паритета. До края не паднаха нови голове и по този начин двата отбора в последна сметка поделиха точките във трогателен конфликт.

Така Арсенал остава без проваляне от началото на акцията, като е втори зад първенеца Манчестър Сити, с еднакъв брой точки с " жителите ", само че с по-лоша голова разлика. Челси е девети с 12 пункта. В идващия кръг " сините " посрещат Брентфорд, до момента в който за " топчиите " следва аудиенция на Севиля в Шампионската лига, преди съставът да одобри новака Шефилд Юнайтед за състезание. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР