Чехия не бърза да се откаже от националната си валута

...
Чехия не бърза да се откаже от националната си валута
Коментари Харесай

Чехия не бърза да се откаже от кроната

Чехия не бърза да се откаже от националната си валута и да премине към евро, изключително в сегашния комплициран интервал, обвързван с промяната на Европейски Съюз, съобщи чешкият министър председател Андрей Бабиш.

Страните от Европейски Съюз би трябвало да бъдат сплотени и не трябва да се насочат закани по адрес на обособени страни, за това че вземат решения, които опонират на напътствията на Брюксел, означи още той. „ Вижте Брекзит – това е злощастие за Европа. Затова би трябвало да се заобикалят всевъзможни диалози за изключване или санкции по разнообразни аргументи на едни или други страни ”, акцентира Бабиш.

Той към този момент разгласи поддръжка за унгарския министър председател Виктор Орбан, откакто евродепутатите гласоподаваха отчет, с който има заплаха да се задейства процедура за лишаване на правото на глас в Унгария в Европейски Съюз.

" Чехия никога няма да изостави своите съдружници. Разбира се, че не ми харесва концепцията за следствия от страна на Еврокомисията на Полша или Унгария. Кой знае дали няма да сполети същото и Чехия въз основа на лъжлива информация... ”, съобщи Бабиш.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР