Чехия иска да поддържа поне елементарни дипломатически отношения с Руската

...
Чехия иска да поддържа поне елементарни дипломатически отношения с Руската
Коментари Харесай

Чехия иска да запаси дипломатическите си отношения с Русия

Чехия желае да поддържа " най-малко обикновени " дипломатически връзки с Руската федерация, като са налице забележителен брой на практика аргументи за това. „ 14 съветски дипломати към този момент напуснаха Чешката република (след затварянето на генералното консулство в Карлови Вари и Бърно при започване на март) и към този момент физически няма място за по-нататъшно понижаване, при изискване, че желаеме да поддържаме най-малко обикновени дипломатически връзки с РФ, което е належащо по редица на практика аргументи. И в актуалната сложна обстановка е належащо да поддържаме най-малко минимално равнище на връзка сред страните ", сподели пред кореспонденти чешкият външен министър Ян Липавски.

По думите на министъра сега ведомството обмисля по-нататъшното потребление на постройката на бившето учебно заведение към съветското посолство в квартал „ Прага 6 “. Властите на този регион са излезнали с предложение за образуване на учебно заведение за деца на украински бежанци в тази постройка. Според Министерството на вътрешните работи броят на тези бежанци в Чехия към този момент е надхвърлил 300 000 души, повече от половината от тях са деца.

" Въпросът за учебното заведение е обвързван с няколко интернационалните контракта, които бяха трансферирани на Чехия от Чехословакия. От позиция на закона въпросът за това учебно заведение е доста сложен ", сподели Липавски.

Обучението в гимназията към Руското посолство беше прекъснато напролет на 2021 година след експулсирането на огромна група съветски дипломати и техните фамилии по отношение на случай с детонации в оръжейно склад в село Върбетице, който съгласно водачите на чешкия кабинет, бяха проведени от сътрудници на съветските специфични служби. От Кремъл означиха, че голословните обвинявания на Чешката република против Руската федерация са нанесли изключителни вреди на връзките сред двете страни и показаха също, че тези обвинявания са част от огромна акция на Запада против Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР