Чеченците в Европа отново се страхуват за живота си, след

...
Чеченците в Европа отново се страхуват за живота си, след
Коментари Харесай

Чеченците в Европа треперят след това убийство

Чеченците в Европа още веднъж се опасяват за живота си, откакто критик на подкрепяния от Кремъл чеченски водач Рамзан Кадиров бе убит във Виена в събота, написа " Гардиън ".

" Всеки се опасява. Ние всички напуснахме, с цел да потърсим сигурност и да забравим за дома, откриват те и те прострелват като куче ", оплака се чеченец, получил леговище в Австрия. Атаката в събота е следващото нахлуване в Европа против критици на Кадиров или чеченци, които са срещу Русия. Това е четвъртата офанзива против чеченци в Европейския съюз през последната година, три от тях приключиха с ликвидиране, съобщи News.bg.

Австрийската полиция заяви, че е погубен 43-годишният Мартин Б, само че австрийски медии, както и другари, идентифицираха жертвата като Мамикхан Умаров, необятно прочут онлайн като " Анзор от Виена ". Той нападателно нападна Кадиров в YouTube. Умаров е убит с три патрона в събота до търговски център в предградие на Виена. По-късно австрийската полиция задържа обвинен, също чеченец, в град Линц. Задържан е още един чеченец. Двамата са живеели в Австрия от доста години, съгласно прокуратурата. Говорител на прокуратурата разяснява, че към момента не е открито дали има политически претекст зад ликвидиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР